Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Game of Thrones breekt alle records: fans kijken massaal naar het laatste seizoen

  21 mei 2019

  Net als in de USA heeft Game of Thrones ook in Nederland alle records gebroken. De epische HBO-serie is de hoogst gewaardeerde serie ooit met een IMDb van 9,5. Het allerlaatste seizoen dat op 15 april van start ging bij Ziggo was het best bekeken seizoen ooit. Ter vergelijk, seizoen 8 is nu al twee keer zoveel bekeken als seizoen 7 twee jaar geleden. Nog nooit is er zoveel on demand gestreamed via de Ziggo mediaboxen en met Ziggo GO sinds Ziggo de exclusieve HBO-rechten per 1 januari 2017 overnam.

  Het succes is ook terug te zien in de stijging van het aantal klanten dat speciaal voor Game of Thrones een Movies & Series XL-abonnement heeft aangeschaft. In de aanloop naar het laatste seizoen verdrievoudigde het aantal nieuw afgesloten abonnementen ten opzichte van de reguliere instroom. Ook was er een sterke stijging te zien in het aantal klanten dat Movies & Series L, de gratis variant voor klanten die Vodafone en Ziggo combineren, hebben geactiveerd.

  Fans keken massaal naar laatste seizoen
  Het veelbesproken allerlaatste seizoen met dramatische onthullingen, grootse herenigingen en bloedige gevechten waren zes weken lang het gesprek van de dag. Het aantal kijkers tijdens het seizoen nam alleen maar toe.

  Laatste aflevering op groot scherm door het hele land
  Dat iedereen op het puntje van zijn stoel zat voor de laatste aflevering bleek ook wel uit de run op kaarten die er was voor de finale-vertoning in maar liefst 23 Pathé-bioscoopzalen. Om de serie een waardig einde te geven, vertoonden we speciaal voor Ziggo-klanten en Pathé Unlimited-kaarthouders de laatste aflevering op het witte doek door het hele land. Duizenden fans kwamen in de bioscoop bijeen om de ontknoping samen te beleven. Na de laatste aflevering was de verslagenheid onder de GoT-fans groot. Bekende fans van het eerste uur waren in Amsterdam aanwezig om samen te kijken.

  Dennis Weening, DJ en presentator: ‘Game of Thrones laat wel een leegte achter, dat is heel jammer, maar ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt met Game of Thrones. Het is wel ‘the end of an era' natuurlijk, je kijkt hier wel 8 seizoenen naar uit en dan is het nu echt afgelopen.’

  En oud deelneemster aan Expeditie Robinson Laurie Scheerder: ‘We kregen de uitnodiging voor de laatste aflevering en toen besefte ik me: het is gewoon afgelopen, dat vind ik echt super treurig, maar ja, aan alles komt een eind. Het is zo vernieuwend geweest, ik kan me niet voorstellen dat er snel nog een serie komt die zo veel verandering kan brengen.’

  Is er leven na Game of Thrones?
  Met de documentaire Game of Thrones: The Last Watch nemen we afscheid van Game of Thrones. Dit intieme kijkje achter de schermen van de Britse Jeanie Finlay over ‘the making of’ van seizoen 8 is vanaf maandag 27 mei te zien bij Movies & Series L en XL.

  Stijgende trend: klant waardeert het on demand aanbod
  We zien een stijgende trend in het gebruik. Kijkers met Ziggo Movies & Series L en XL bereidden zich massaal voor op het nieuwe seizoen, wat leidde tot een flinke stijging van het aantal kijkers dat de eerste zeven seizoenen voor het eerst of opnieuw keek. Maar ook andere exclusieve series zoals Billions, Outlander, Vikings, True Detective en Big Little Lies zorgen voor een opwaartse trend. En de onlangs toegevoegde HBO mini-serie Chernobyl over de kernramp in 1986, is bijzonder positief ontvangen. Kijkers waarderen de serie nu al na twee afleveringen met een 9,6 op IMDb.