Komend weekend zendt Ziggo Sport de zaterdagmiddag MotoGP Sprint voor het eerst live uit op het Ziggo Sport YouTube-kanaal. De uitzending is daarnaast live te volgen op kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

De MotoGP is de koningsklasse van de wegrace. Sinds dit jaar worden MotoGP-fans extra verwend met een zogenoemde Sprint op de zaterdagmiddag. De Sprint is een korte wedstrijd die wordt verreden over de halve afstand van de reguliere Grand Prix-race van dat weekend en telt mee in de strijd om de wereldtitel. In de vier Sprints die tot nu toe werden verreden, bleek dat tactiek nauwelijks een rol speelt: de Sprint betekent vol gas, van het doven van de startlichten tot het zwaaien van de finishvlag. Vanaf dit weekend is de Sprint niet alleen te zien op kanaal 14 en Ziggo Sport Select, maar zendt Ziggo Sport de Sprint ook live uit op haar YouTube-kanaal.

Sprint in Le Mans
Aanstaande zaterdag om 15.00 uur beginnen titelverdediger Pecco Bagnaia en uitdagers als achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez, thuisfavoriet Fabio Quartararo én tweevoudig Sprint-winnaar Brad Binder op het legendarische circuit van Le Mans aan hun vijfde Sprint van het jaar. Ziggo Sport-commentator en the voice of MotoGP Frank Weeink verzorgt het commentaar. Presentator Rob van Gameren en 24 Uur van Le Mans-winnaar Barry Veneman nemen vanaf 14.30 de voorbeschouwing voor hun rekening. Na afloop zorgen zij tevens voor de analyse.

MotoGP, Moto2 en Moto3
Ziggo Sport is het hele raceweekend live aanwezig in Le Mans. Naast de Sprint op zaterdag zijn ook de trainingen vanaf vrijdag, de kwalificaties op zaterdag en de andere races in de Moto3, Moto2 en de koningsklasse, de MotoGP, op zondag live en exclusief te zien bij Ziggo Sport. Uiteraard met uitgebreide voor- en nabeschouwingen, analyses, reportages en interviews vanaf locatie.

Ziggo Sport zendt de GP van Frankrijk uit op kanaal 14 en op Ziggo Sport Select, met op:

Za 13 mei, 15.00 uur: Sprint MotoGP (ook live op het Ziggo Sport YouTube-kanaal)

Zo 14 mei, 11.00 uur: Moto3

Zo 14 mei, 12.15 uur: Moto2

Zo 14 mei, 15.00 uur: MotoGP

Klik hier voor een volledig overzicht van de uitzendingen van de GP van Frankrijk.

Copyright-ProShots-20720562