Vanaf vandaag kunnen abonnees van VodafoneZiggo met een Mediabox Next de video’s van MuseumTV bekijken. MuseumTV krijgt een app op de 'settopbox', waarin alle films van MuseumTV te zien zijn. MuseumTV is hèt video-platform dat een overzicht biedt van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, met mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

"Dit is een hele belangrijke stap voor het ontsluiten van nieuwe doelgroepen voor onze partnermusea,” zegt Marieke van der Donk, oprichter en directeur MuseumTV. “Ziggo maakt het voor haar abonnees mogelijk dat zij gratis toegang krijgen tot het rijke en veelzijdige kunst- en cultuuraanbod van de Nederlandse musea en gestimuleerd worden musea te bezoeken.“

“Door het toevoegen van MuseumTV aan het aanbod van Ziggo maken wij het voor onze klanten eenvoudiger om kunst en cultuur uit diverse musea te ontdekken of een tentoonstelling terug te kijken die zij gemist hebben,” zegt Raymond van der Vliet, Content & Programming.

De keuze van Ziggo om MuseumTV toe te voegen aan het aanbod, ondersteunt de missie van MuseumTV: de drempel tot tentoonstellingen en museumcollecties wordt verlaagd en een grote nieuwe doelgroep krijgt onbeperkte digitale toegang tot kunst, cultuur en erfgoed.

Naast nieuwe doelgroepen bereiken, wil MuseumTV digitale toegang tot alle Nederlandse musea bieden. Zo brengt MuseumTV naast de bekende musea ook minder bekende musea in beeld. In meer dan 200 mini-documentaires vertellen conservatoren over de nieuwste tentoonstellingen en collectiepresentaties. Elke maand verschijnen er nieuwe video’s. Intussen zijn er meer dan 200 musea aangesloten bij het platform waaronder de Hermitage, het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Drents Museum, het Singer Laren, het Louwman Museum en velen meer.