Nederlandse startup Nurtio Technologies ontwikkelt een technologisch platform om plantenonderhoud op de werkvloer te verbeteren en het welzijn van werknemers te verhogen. Deze innovatieve, technologische benadering heeft niet alleen geleid tot aanzienlijke efficiëntie- en logistieke voordelen, maar heeft ook positieve effecten op gebied van duurzaamheid en werknemerstevredenheid. Daarom heeft Nurtio Technologies het "Fit For the Future"-certificaat van Vodafone Business verdiend.

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie zijn veel bedrijven overgestapt naar thuiswerken. Hoewel thuiswerken aanvankelijk de norm was, zien we nu een verschuiving waarbij werkgevers streven naar een goede balans tussen thuiswerken en op kantoor werken. Een cruciaal aspect hiervan is het creëren van aantrekkelijke kantooromgevingen. Recent onderzoek* heeft aangetoond dat het toevoegen van meer groen aan de werkomgeving positieve effecten heeft op het welzijn van werknemers. Het bevordert de samenwerking tussen medewerkers en teams, verhoogt de moraal en vermindert stress op de werkvloer.

Nurtio

Innovatief, efficiënt en duurzaam plantonderhoud
Nurtio Technologies speelt in op veranderingen in het zakelijke landschap en vereenvoudigt plantonderhoud voor bedrijven. Met geavanceerde technologie en data ontzorgen ze onderhoudsmedewerkers van interieurbeplanting. Het onderhoud van planten is volgens Nurtio Technologies namelijk niet zo eng als het lijkt, zolang je de juiste technologie gebruikt. Hun twee oplossingen zijn:

● Nurtio Protect: Hiermee kunnen bedrijven planten op afstand monitoren, wat fysieke inspecties overbodig maakt.

● Nurtio Insight: Hiermee kunnen bedrijven terreinwerkzaamheden in de plantservice met gespecialiseerde software bijhouden.

Beiden resulteren niet alleen in efficiënter plantenonderhoud, maar leiden ook tot aanzienlijke kostenbesparingen en een positieve milieubijdrage door verminderde inspecties en emissies die gepaard gaan met het onderhoud van planten.

Mede-oprichtster Iryna Pakhomova benadrukt: "Met onze technologie en datagestuurde aanpak streven we naar een positieve invloed op duurzaamheid en gemak binnen deze sector. Onderhoud aan planten met de juiste technologie hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. De erkenning door Vodafone Business bevestigt dat we op de goede weg zijn en we hopen anderen te inspireren om vergelijkbare impact te creëren in andere markten."

Vodafone Business erkent het belang van het ondersteunen van technologie- en duurzaamheidsgedreven ondernemingen in elke branche. John van Vianen, Executive Directeur Zakelijke markt VodafoneZiggo, benadrukt: "Pioniers zoals Nurtio Technologies belichamen het ondernemerschap van de toekomst. Hun innovatie op het gebied van technologie en positieve impact op duurzaamheid zijn de redenen waarom wij hen belonen met het 'Fit For the Future'-certificaat."

*Frontiersin, 2023