Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Record pieken op Ziggo netwerk tijdens tweede lockdown

  20 december 2020

  Ziggo ziet ook tijdens de tweede corona lockdown nieuwe records in het gebruik van zijn diensten. Tijdens de eerste lockdown was het gebruik ongeveer 20-25% hoger dan gebruikelijk. Dit aantal is bij aanvang van de tweede lockdown nog eens met 10-15% verhoogd. Recordpieken zijn in zowel de avonden als overdag geconstateerd. 

  VodafoneZiggo is vertrouwd met continu stijgend netwerkgebruik; hier zijn de processen op ingericht, die ook nu hun werk doen om de extra groei op te vangen. Er is dan ook voldoende netwerkcapaciteit aanwezig om te voorzien in de behoeften van internetverbruik tijdens deze tweede lockdown.

  Zo was er afgelopen dinsdag, 15 december, een all time high record van de downstreamdiensten, bijvoorbeeld voor het gebruik van Netflix. Dit soort pieken liggen bijna altijd in de avond. Daarnaast is afgelopen donderdag, 17 december, een record geconstateerd op de upstream diensten als internet en video bellen. Deze pieken liggen bijna altijd overdag.

  Het bedrijf verwacht in de kerstvakantie aanhoudend veel internetverkeer, met veel gebruik van internet en videodiensten. Na de kerstvakantie wordt weer een hoger gebruik verwacht doordat mensen dan vanuit huis werken en doordat scholen massaal digitaal onderwijs gaan geven. De verwachting is dat dit aan zal houden tot minimaal 19 januari.

  In de afgelopen maanden heeft VodafoneZiggo hard gewerkt om het netwerk verder klaar te stomen voor meer netwerkgebruik door gigabit snelheden te introduceren. Het totaal aantal vaste gigabit-aansluitingen op het GigaNet van VodafoneZiggo ligt inmiddels op circa 3 miljoen.