Pride Roze Zaterdag in Groningen draait om het verbinden van mensen. De Belong(r)ing, een initiatief van Queer-designer Jade Hermans en Vodafone, is dé manier om op een laagdrempelige manier in contact te komen met anderen tijdens Pride. De ringen staan symbool voor verbondenheid en zijn speciaal ontworpen om interactie te stimuleren. Bezoekers kunnen ringen ruilen en zo nieuwe connecties maken.

Onderzoek van Movisie toont dat lhbti+-personen meer risico lopen om zich eenzaam te voelen door een gebrek aan sociale steun en acceptatie. Dit kan leiden tot gevoelens van isolatie. Pride Groningen viert juist wie we zijn en helpt stigma’s doorbreken. De Belong(r)ing moedigt mensen aan om elkaar te ontmoeten en samen trots te vieren. 

Jade Hermans, de ontwerper van de ringen, zegt: "Een ring is al een symbool van verbinding. Met mijn design help ik mensen graag om de eerste stap te zetten in het maken van een connectie."

Capture

© Voor de campagnebeelden van de Belong(r)ing stonden collega’s van het medewerkersnetwerk ‘Queers Connected’ model. Queers Connected is het lhbti+-netwerk binnen VodafoneZiggo en bedoeld om voor deze groep een veilige werkomgeving te creëren.

Plezier en vooruitgang met elke verbinding
Waardevolle verbindingen leggen tussen mensen en in de samenleving is de kern van wat VodafoneZiggo doet. Directielid Fleur van Beem is ambassadeur van het Queers Connected-netwerk en licht toe hoe de campagne verbinding tastbaar maakt. “Niemand zou zich alleen moeten voelen, maar toch kampen bovengemiddeld veel personen in de community hiermee. Wij proberen dat intern zelf aan te pakken met onder andere ons Queers Connected-netwerk. Met de Belong(r)ing brengen we de verbinding die wij intern proberen te stimuleren, ook naar de rest van de queer-community.”

Pascal Rakers, voorzitter van Pride Groningen, geeft zijn perspectief op het initiatief: “Tijdens Pride gaat het erom dat we vieren wie we zijn en stigma’s doorbreken. Samen met Roze Zaterdag gaan we dit jaar een stapje verder door mensen echt met elkaar te verbinden. Prachtig dat Vodafone dit als hoofdsponsor omarmt en hier op een praktische, tastbare manier aan bij kan dragen.”

Waar en Wanneer?
Iedere bezoeker van Roze Zaterdag kan een Belong(r)ing ophalen bij de stand van Vodafone op de Grote Markt in Groningen. Van 11:00 tot 16:00 uur zullen drag queens en medewerkers van VodafoneZiggo aanwezig zijn om ringen uit te delen. Dé plek om verbinding te maken.

Meer dan alleen Pride
Niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door werkt VodafoneZiggo aan een inclusieve samenleving en een positieve werkomgeving voor queer-collega’s. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit (DE&I) zijn geintregreed in de bedrijfsstrategie. Lhbti+-inclusiviteit is hier een onlosmakelijk onderdeel van.