Vorige week maakte Ziggo Sport bekend dat het de uitzendrechten van zo’n beetje alle grote rugbytoernooien ter wereld heeft verworven. Vandaag is bekend geworden dat de sportzender ook de interlands van Nederland XV in de Rugby Europe Championship zal uitzenden.

Directeur Rugby Nederland, Andrew Meredith: "We zijn erg blij met de steun van Ziggo Sport. Wij willen doorgroeien en professionaliseren en op dat strategische pad is de steun van Ziggo Sport bijzonder welkom. Door rugby op tv te laten zien, krijgt de sport de aandacht die het verdient."

Naast de wedstrijden van Nederland XV zendt Ziggo Sport alle aansprekende internationale toptoernooien uit, zoals de wedstrijden van de Six Nations die in februari en maart worden gespeeld. De sportzender zendt ook het de uitgestelde Rugby World Cup 2021 voor vrouwen uit, evenals de Rugby World Cup Sevens, het World Rugby WXV 2023 (een nieuw landentoernooi voor vrouwen) en de HSBC World Rugby Sevens Series.

Als kers op de taart heeft Ziggo Sport de exclusieve uitzendrechten van de Rugby World Cup verkregen, dat zich in 2023 in alle grote Franse steden gaat afspelen. Naast vele honderdduizenden stadionbezoekers aan dit wereldkampioenschap, zullen er ook honderden miljoenen rugbyliefhebbers aan het beeldscherm gekluisterd zijn in het najaar van 2023. Het WK Rugby is een van de best bekeken sporttoernooien wereldwijd. De wedstrijden zijn live te volgen via Ziggo Sport of Ziggo Sport Totaal.

Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport, over de motivatie voor de samenwerking met Rugby Nederland: "Ziggo Sport besteedt veel aandacht aan Nederlandse topsport. We vinden het belangrijk dat de wedstrijden van de teams en atleten van TeamNL live in beeld komen, zodat de Nederlandse sportliefhebbers dat kunnen volgen. Dit jaar zenden wij competities, toernooien, EK’s en WK’s uit van de Oranje-teams in handbal, atletiek, hockey, volleybal, beachvolleybal en basketbal. We vinden het geweldig dat we naast al het internationale rugby nu ook de wedstrijden van Nederland XV uitzenden."

Meredith ziet een belangrijke rol voor deze samenwerking in het realiseren van de ambities van de bond: "Onze doelstelling is deelname aan het WK Rugby in 2027. Inmiddels stromen er steeds meer veelbelovende talenten uit de Nederlandse rugby-academies. Zij werken dagelijks hard aan het verbeteren van hun rugby-skills. Door de samenwerking met Ziggo Sport hopen we de verdere professionalisering van het rugby in Nederland een positieve impuls te geven. Wij hebben er heel veel zin in!"

Wil jij weten waar en wanneer de wedstrijden van Nederland XV en andere landenteams te zien zijn? Ga dan snel naar https://www.ziggosport.nl/rugby/.