Vodafone Group Plc (LSE: VOD) en Liberty Global Ltd. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB en LBTYK) kondigen aan dat Stephen van Rooyen is benoemd tot nieuwe CEO van VodafoneZiggo, met ingang van 1 september 2024.

Van Rooyen was de CEO van Sky UK en Ierland en Chief Commercial Officer voor Sky Group. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in media en telecom met zich mee, waarvan 17 jaar bij Sky in het Verenigd Koninkrijk en verschillende andere landen waaronder Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Van Rooyen heeft een sterke reputatie in het realiseren van commerciële groei, innovatie en productdiversificatie. Zo speelde hij een belangrijke rol bij productintroducties als Sky Mobile, Sky Broadband, NOW TV, de evolutie van Sky’s TV platforms, Sky Q, Sky Glass en Sky stream en bij de ontwikkeling van Sky’s content en programmering, Sky Sports, Sky Cinema en alle Sky Channels.

Ritchy Drost, VodafoneZiggo's CFO, is benoemd tot interim CEO tot Stephen van Rooyen begint in september. Van Rooyen volgt de vorige CEO, Jeroen Hoencamp, op nadat hij vertrok per 1 mei 2024.

Mike Fries, Liberty Global Chief Executive Officer, zegt: “Stephen is een buitengewoon getalenteerde leider met een enorme staat van dienst in het brengen van groei en vernieuwing in de afgelopen twee decennia bij Sky. Hij brengt zeer veel kennis en ervaring van merk- en productinnovatie met zich mee en dat is wat we nodig hebben in de sterk competitieve markt in Nederland. Ik wil Jeroen Hoencamp bedanken voor zijn jaren van geweldig leiderschap en vriendschap en wens hem alle goeds toe voor de komende fase.”

Margherita Della Valle, Vodafone Group Chief Executive, zegt: “Door zijn ervaring in verschillende leiderschapsposities bij Sky brengt Stephen expertise in zowel de telecom- als de mediasector met zich mee. Wij wensen hem veel succes als hij in september het roer overneemt. In de tussentijd hebben wij er alle vertrouwen in dat Ritchy het bedrijf goed zal leiden en willen wij Jeroen Hoencamp bedanken voor het succes van VodafoneZiggo sinds hij als CEO aantrad acht jaar geleden.”

Stephen van Rooyen, aankomend Chief Executive Officer VodafoneZiggo, zegt: “Ik vind het fantastisch om toe te mogen treden tot de VodafoneZiggo familie. Na vele jaren in Londen te hebben gewoond kijk ik er naar uit om, samen met mijn gezin, te leven en werken in Nederland.”

Het Central Office van VodafoneZiggo in Utrecht wordt van Rooyen’s standplaats.