Televisiepresentatrices Hélène Hendriks en Noa Vahle gaan vanaf augustus aan de slag bij Ziggo Sport. Dat maakte de sportzender vandaag bekend bij de presentatie van de plannen rondom het UEFA Europees voetbal van volgend seizoen. Daarnaast krijgt Ziggo Sport-presentator Armin Shah – bekend als host van de baanbrekende YouTube-show Ziggo Sport Kick ‘t Met - een grotere rol en wordt hij ook actief op locatie bij het UEFA Europees voetbal. Ook vaste voetbalpresentatoren Wytse van der Goot en Bas van Veenendaal krijgen het drukker dan voorheen.

Vanaf het voetbalseizoen 2024/2025 zendt Ziggo Sport drie jaar lang exclusief het UEFA Europees voetbal uit. De sportzender heeft namelijk de exclusieve mediarechten voor de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League. Om de ruim 500 voetbalwedstrijden per jaar op een professionele manier uit te zenden, breidt de sportzender het team presentatoren, commentatoren en analisten fors uit.

Hélène Hendriks
Sportjournaliste en presentatrice Hélène Hendriks (43) is een van de nieuwe gezichten op Ziggo Sport, en tegelijk al een heel grote naam in de tv-wereld. Ze heeft haar sporen ruimschoots verdiend als presentatrice bij onder meer Veronica Inside, de Oranjezomer en als tafeldame bij Vandaag Inside.  Bij ESPN en Talpa was ze presentatrice bij live Europese topduels. De bekroning kwam vorig jaar toen Hendriks de Televizier-Ring voor beste presentator mee naar huis mocht nemen. Bij Ziggo Sport gaat ze de presentatie op zich nemen van al het Europese topvoetbal op de zender.

Noa Vahle
Ook Noa Vahle (24) is geen onbekende meer in de sportjournalistiek. In 2023 werd ze uitgeroepen tot het Grootste TV-talent van Nederland. Op haar 24ste heeft ze als verslaggever bij HLF 8, Vandaag Inside en als Oranje-reporter bij het WK voetbal in Qatar haar sporen meer dan verdiend. Bij Viaplay versloeg ze het afgelopen seizoen wedstrijden in de Premier League en de duels in de Hoofdklasse Hockey. Voor Veronica doet ze dit seizoen verslag van de UEFA Europa League, de UEFA Europa Conference League, en gaat ze voor SBS naar het EK voetbal en de Olympische Spelen. Voor Ziggo Sport reist ze straks door heel Europa achter de Nederlandse clubs aan in de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Conference League.

Armin Shah
Armin Shah (28) is een creative director uit de omgeving Rotterdam. Hij zette zijn eerste stappen in de voetbalmediawereld bij FOX Sports. Daarna was hij actief bij Complex NL, Warner Music Group waar hij zijn creativiteit kon benutten op het gebied van muziek en hiphopcultuur. Shah was verantwoordelijk voor de platforms CONVO en Kick 't Net, waarin hij gasten uit de muziek- en voetbalwereld ontving. Voor Ziggo Sport maakt hij sinds 2023, samen met co-host Jefferson Osei, de YouTube show Kick ’t Met en was hij te zien als verslaggever tijdens de Afrika Cup in Ivoorkust.

Wytse van der Goot
Wytse van der Goot (42) is volgens velen de beste commentator van Nederland. Daarnaast is hij ook een veelzijdig interviewer, presentator en bovenal groot voetballiefhebber. Voor Ziggo Sport is hij naast verslaggever, presentator en commentator al jaren host van de wekelijkse voetbaltalkshow Rondo en presenteert hij onder meer Tussen de Palen en de wekelijkse live-shows rondom de UEFA Champions League.

Bas van Veenendaal
Bas van Veenendaal (46) is een van de vaste gezichten van Ziggo Sport. De alleskunner is vanaf het allereerste begin in 2015 presentator van de zender en draait nergens zijn hand voor om. Zo was hij aanwezig bij het WK handbal, de grote volleybaltoernooien en als presentator en 'man langs het veld' bij alle grote Europese voetbalduels.

Toptalent
Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport, is blij met de uitbreiding van het team: “Met zoveel live voetbalwedstrijden schalen we vanzelfsprekend op als sportzender. Topvoetbal vraagt ook bij ons om toptalent. Daarom zijn we blij met de komst van Hélène, Noa en Armin als nieuwe collega’s voor Wytse en Bas. Samen met alle commentatoren en analisten gaan zij er een prachtig voetbalseizoen van maken.”

Commentatoren
Voor het live commentaar bij de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League in het voetbalseizoen 2024-2025 zet Ziggo Sport onder andere de volgende voetbalcommentatoren in: Sierd de Vos, Wytse van der Goot, Albert Mantingh, Emile Schelvis, John van Vliet, Johan van Polanen, Brent van Ooijen, Ragnar Niemeijer, Ronald van der Geer, Thomas Schuurman en Krijn Schuitemaker.

Voetbalanalisten
Ziggo Sport versterkt het vaste team voetbalanalisten met veel grote namen. Bij de voor- en nabeschouwingen nemen de volgende analisten in wisselende samenstelling plaats aan tafel: Ruud Gullit, Marco van Basten, Rafael van der Vaart, Youri Mulder, Giovanni van Brockhorst, Royston Drenthe, Wesley Sneijder, Danny Blind, Khalid Boulahrouz en Ronald de Boer.

Beerthuizen: "Met alle versterkingen in het team hebben we de top van de Nederlandse analisten in huis. Allemaal veelvuldig international of ervaring bij (internationale) topclubs. We zullen ook meerdere analisten inzetten bij iedere wedstrijd. Daardoor verwachten we dynamische discussies aan tafel."