Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Universitair medisch centra kiezen voor VodafoneZiggo

  20 december 2017

  De Nederlandse universitair medische centra (umc's) beleggen hun vaste en mobiele telefonie bij VodafoneZiggo, de komende vier jaar.

  Het contract omvat aansluiting op het publieke netwerk, abonnementen voor spraak, berichtendiensten, data en de bijbehorende services. Schaalvoordeel levert de umc's niet alleen een kostenreductie op, maar tevens een sterke functionaliteit, die voorbereid is op de toekomst en te realiseren is met een minimaal aantal migraties.

  65.000 medewerkers
  Zodra het contract getekend is, wordt VodafoneZiggo de leverancier van vaste- en mobiele telefonie van het Academisch Medisch Centrum en VUmc in Amsterdam, Erasmus MC in Rotterdam, LUMC in Leiden, UMC Utrecht in Utrecht, Radboudumc in Nijmegen, Maastricht UMC+ in Maastricht en het UMCG in Groningen. In totaal werken hier 65.000 mensen.

  Bereikbaarheid bij calamiteiten
  De aanbesteding dient verschillende doelen: geïntegreerde vaste- en mobiele telefonie inclusief indoordekking en daardoor een sterke functionaliteit, die tijdens calamiteiten goede oplossingen biedt voor bereikbaarheid en voorbereid is op de toekomst door inzet op 5G en 'Internet of Things'- technologie. 

  Veelbelovend
  Volgens Marc Roozen, manager infrastructuur en support bij het Radboudumc, kwam het idee van samenwerking precies op het juiste moment, omdat telefoniediensten bij veel umc's op de inkoopagenda stonden.  "Het feit dat de umc's voor het eerst alle acht gezamenlijk deze ICT-aanbesteding hebben gedaan is niet alleen heel mooi, maar tevens veelbelovend voor aanbestedingen in de toekomst."

  'Next generation network'
  John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo: "We zijn heel trots dat wij de gekozen partij zijn om deze diensten te leveren, aangezien de betrouwbaarheid van de dienstverlening van het hoogste niveau moet zijn. Hiermee helpen wij de umc's aan een next generation network. Zo kunnen wij de zorg 'ontzorgen', nu, en in de toekomst. Deze overeenkomst laat ook meteen de strategische waarde zien van de joint venture, aangezien de krachten van zowel Vodafone als Ziggo hier echt samen komen."