Vodafone Business helpt samen met MKB-Nederland ondernemers verder op het gebied van digitalisering zodat ze succesvol kunnen groeien. De samenwerking wil daarmee bijdragen aan de doelstellingen van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) om in 2030 ervoor te zorgen dat ten minste 95% van het mkb een digitaal basisniveau heeft en ten minste 75% digitale technologieën zoals cloud, artificiële intelligentie en big data toepast.

Samen ondernemers ondersteunen voor hun toekomst
Digitalisering in het midden- en kleinbedrijf ziet het ministerie van EZK als een van haar belangrijkste prioriteiten om de digitale economie van Nederland verder te brengen, zo valt te lezen in het rapport Strategie Digitale Economie. Gezamenlijk spreken MKB-Nederland en Vodafone Business verschillende ambities uit die in lijn liggen met prioriteiten voor de digitale economie van de toekomst. Op drie kernthema’s is het streven ondernemers te inspireren en te ondersteunen:

  1. Innovaties. Samen ondernemers helpen een koppositie in te nemen in de digitale economie. We helpen ondernemers met innovaties zoals IoT en 5G. 
  2. Future of work. We helpen het maximale uit hybride werken oplossingen te halen zodat ondernemers en hun medewerkers optimaal kunnen samenwerken met klanten, partners en leveranciers.
  3. Security & Connectivity. We inspireren ondernemers met de nieuwste relevante digitale oplossingen via het internationale en veilige netwerk van Vodafone Business. 

Leendert-Jan Visser, algemeen directeur MKB-Nederland, vindt het belangrijk om met de samenwerking de mogelijkheden op gebied van digitalisering voor het mkb goed in beeld te brengen: ”Het is voor kleinere bedrijven niet altijd even gemakkelijk om in te spelen op alle nieuwe technologieën en oplossingen die digitalisering te bieden hebben. Mede daarom gaan wij als MKB-Nederland graag partnerships aan met partijen die de kennis en expertise in huis hebben om ondernemers echt verder te helpen. Vodafone Business is zo’n partij. Samen kunnen wij ondernemers bereiken en de digitalisering van het mkb helpen te versnellen.”

De samenwerking met MKB-Nederland is voor Vodafone Business een nieuwe stap om het mkb de komende jaren verder te helpen: “De wereld wordt overspoeld door complexe technologieën en ondernemers worstelen als het gaat om het vinden van de juiste oplossingen, en hoe deze optimaal in te zetten voor hun bedrijf. Wij ondersteunen bedrijven bij het ontdekken en volledig benutten van de voordelen die digitalisering biedt. Hierbij staan veiligheid en betrouwbaarheid centraal. Omdat MKB-Nederland een belangrijke rol speelt bij de huidige en toekomstige digitalisering van ondernemers, creëren we samen een toekomst waarin innovatie, groei en partnerschap hand in hand gaan”, aldus John van Vianen, Executive Director Zakelijke Markt bij VodafoneZiggo.