Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone verzorgt 5G livestreams tijdens IBC 2020 conferentie

  15 september 2020

  Tijdens het International Broadcasting Convention (IBC) heeft Vodafone een broadcasting pilot uitgevoerd met 5G-technologie. De live videostreams die tijdens het event zijn gebruikt verliepen succesvol via het Vodafone-netwerk. Het IBC is een jaarlijkse conferentie en beurs voor bedrijven in de elektronische media en entertainment. De conferentie,doorgaans gehouden in de Amsterdam RAI, vond dit jaar grotendeels virtueel plaats.

  Vodafone verzorgde de videostreams via zijn 5G-netwerk vanaf drie verschillende locaties in Amsterdam: congreshal de RAI, vanaf een boot en vanuit een drone in de lucht. De streams zijn verstuurd via zowel het 5G als het 4G-netwerk met toepassing van netwerkslicing. Voor stabiele video (up)streams, is het belangrijk dat er constant voldoende bandbreedte beschikbaar is. Met de toepassing van 5G-technologie is het mogelijk dat mobiele netwerken vergelijkbare of zelfs betere connectiviteit bieden dan bijvoorbeeld satellietnetwerken. Dit vergroot de mogelijkheid voor videoproductiebedrijven om hoge kwaliteit te produceren en tegelijkertijd de operationele kosten van dergelijke producties (personeel, apparatuur, connectiviteitsabonnementen) te verlagen.

  De inzichten die tijdens pilots worden opgedaan, zijn cruciaal om te begrijpen met welke uitdagingen klanten worden geconfronteerd en hierdoor kan er geconcentreerd worden op de belangrijkste benodigde functies. De pilot tijdens het IBC zorgt voor creatie van nieuwe en innovatieve producten die exact aansluiten op de behoeften van de omroep- en kritische communicatie industrie.

  Garantie van kwaliteit
  Netwerkslicing maakt het mogelijk om één netwerkverbinding als het ware te verdelen in 'plakjes', zodat het verschillende gebruikers op hetzelfde moment verschillende bandbreedtes biedt. Op die manier kun je een bepaalde capaciteit garanderen voor kritische toepassingen, zoals hulpdiensten of het besturen van robots in een ziekenhuis. Het leent zich dus ook voor het toepassen van nieuwe uitzendtechnieken.

  “Wij werken voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën en toepassingen voor kritische communicatiediensten”, zegt Juan Pablo Nieto, 5G Product Manager bij VodafoneZiggo. “De pilot tijdens het IBC is succesvol verlopen en biedt nieuwe inzichten waarmee we innovatieve oplossingen en diensten verder kunnen brengen als het gaat om broadcasten en kritieke communicatie.”

  5Gpilot 6