Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone voegt PayPal toe als betaalmethode in mobiele wallet

  9 maart 2017

  Vodafone Wallet-gebruikers kunnen nu overal in Nederland betalen met hun Android-smartphone waar Visa's V-Pay card is geaccepteerd

  Vandaag introduceert Vodafone Nederland mobiele betalingen via PayPal met Vodafone Wallet's nieuwste functies. Hiermee kunnen Vodafone-klanten met hun Android-smartphone contactloos betalen bij iedere NFC-betaalterminal in Nederland. Met de service is het mogelijk om een PayPal-rekening te koppelen als betaalmiddel voor de wallet. Vodafone Wallet biedt betalingen, aanbiedingen en loyalty cards allemaal samen in één dienst en is nu beschikbaar in de Google Play Store.


  Gebruikers betalen snel en makkelijk door de Android-smartphone boven of links van de betaalautomaat te bewegen. Bedragen onder de 25 euro worden afgerekend zonder pincode. Afrekenen zonder internetverbinding en met uitgeschakeld scherm is mogelijk – zelfs met een lege accu kun je met je telefoon betalen. Gebruikers hebben in de app van Vodafone Wallet direct zicht op hun gedane transacties.


  "Het maakt niet uit bij welke bank je bent aangesloten, je kunt al je creditcards toevoegen plus je PayPal-rekening", zegt Executive Director Business Consumer bij VodafoneZiggo Marcel de Groot. "Iedere Vodafone-klant met een Smart M, Smart L, Red, Red essential, Red Super of Black abonnement en een Android-smartphone heeft vanaf nu de mogelijkheid om contactloos te betalen."

  "Nederland is een toonaangevend land als het gaat om contactloos betalen. Eén op de vijf betalingen is contactloos en dit aantal groeit snel", aldus Jan-Willem Roest, General Manager PayPal Benelux. "Dit partnership zal ons helpen onze positie in dit segment verder te versterken.Het is ons doel daar te zijn waar de betaling is. Dit is een grote stap in de juiste richting."

  Eerste mobiele wallet die PayPal ondersteunt

  De Vodafone Wallet is de eerste mobiele wallet in Nederland die PayPal-betalingen ondersteunt. De dienst is onderdeel van een Europese samenwerking tussen Vodafone en PayPal. Nederland is na Spanje, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk het vijfde land waar het mogelijk is om een PayPal-rekening te koppelen aan Vodafone Wallet. Naast de samenwerking met Vodafone, blijft PayPal zijn aanwezigheid verstevigen in mobiel betalen om uiteindelijk het betaalmiddel te zijn van gebruikers in winkels, restaurants en andere locaties die contactloos betalen ondersteunen.