Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  VodafoneZiggo schuift aan bij koninklijk bezoek op Utrecht Centraal

  29 mei 2020

  Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo, was aanwezig bij het rondetafelgesprek dat Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander had op 29 mei tijdens een werkbezoek aan station Utrecht Centraal. De Koning sprak meerdere bedrijven over de impact van de coronapandemie op het openbaar vervoer.

  De Koning sprak met vertegenwoordigers van organisaties voor openbaar vervoer, overheid, bedrijfsleven, reizigersorganisaties en van het hoger onderwijs. In dit rondetafelgesprek zijn onder meer de opgaven voor het openbaar vervoer voor de komende periode besproken en kwamen het huidige en toekomstige reizigersgedrag en het aanpassen van de OV-sector aan de nieuwe werkelijkheid aan bod. Jeroen Hoencamp liet tijdens het gesprek weten dat de medewerkers van VodafoneZiggo ook ná de opheffing van de corona-maatregelen vaker thuis zullen werken dan voorheen.

  Daarnaast ging de Koning in gesprek met onder andere chauffeurs, machinisten en sociale veiligheidsmedewerkers van verschillende organisaties voor tram-, bus- en treinvervoer, bestuurders en directieleden van de NS en de stationsmanager van Utrecht Centraal. Ze spraken over de gevolgen van de coronacrisis voor de dienstregeling, de reizigersaantallen, het bereikbaar houden van Nederland in coronatijd en voor de voorzieningen op de stations.