Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  VodafoneZiggo van start

  9 januari 2017


  VodafoneZiggo is de naam van de nieuwe Nederlandse communicatie-provider die deze week van start is gegaan. De twee merknamen Ziggo en Vodafone blijven in het nieuwe bedrijf behouden.

  VodafoneZiggo presenteert zich met deze twee merken als een bedrijf dat vaste, mobiele en geïntegreerde communicatiediensten en entertainment aanbiedt aan consumenten en bedrijven.

  "Door het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone te combineren, creëren we een nieuwe digitale snelweg in Nederland. Connectiviteit en communicatie zijn de pijlers van onze samenleving en economie. De eisen aan onze digitale infrastructuur worden alleen maar hoger. Door daar blijvend in te investeren, willen we een bedrijf opbouwen waarop Nederland trots kan zijn. Dat is onze ambitie", aldus CEO Jeroen Hoencamp.

  "Ook voor ondernemend Nederland zijn we nu en in de toekomst de communicatiepartner bij uitstek. Hoe groot, klein, jong of oud een bedrijf ook is, VodafoneZiggo zorgt ervoor dat ondernemers kunnen rekenen op een betrouwbare digitale infrastructuur van de hoogste kwaliteit."

  Integratie
  Om zowel consumenten als bedrijven bereikbaar en online te laten zijn, is een naadloze integratie van vaste en mobiele netwerken vereist. Ook het Internet of Things biedt een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor innovatie, efficiency en veiligheid waarvoor integratie van netwerken, systemen en diensten cruciaal is. Voor eigen medewerkers heeft VodafoneZiggo de bestaande kantoorlocaties geschikt gemaakt voor flexibel werken en volgens de nieuwe corporate identiteit ingericht. Om de integratie te bevorderen, worden teams en afdelingen vanaf de start zoveel mogelijk bij elkaar gebracht op de verschillende locaties. Het integratieproces zal zorgvuldig worden uitgevoerd.

  Investeringen
  Het laatste jaar investeerden Vodafone en Ziggo gezamenlijk ruim 800 miljoen euro in onder andere het netwerk en IT. Ook de komende jaren investeert de nieuwe onderneming daar fors in, alsmede in productontwikkeling en-innovatie. Zo blijft Nederland wereldwijd voorop lopen qua dekking, capaciteit en internetsnelheden (zowel vast als mobiel), waar bedrijven en consumenten én de BV Nederland de vruchten van plukken.

  Bestuur
  Het statutair bestuur van de onderneming is in handen van CEO Jeroen Hoencamp en CFO Ritchy Drost. De overige directieleden zijn Robin Kroes (Strategy), Marcel de Groot (Consumer market), John van Vianen (Business market), Anja Maassen van den Brink (HR), Ruben Uppelschoten (Customer Operations), Eben Albertyn (Technology), Barbara Jongerden (Legal & Regulatory) en Marieke Dekker (External Affairs).

  De Raad van Commissarissen van VodafoneZiggo bestaat uit acht leden, van wie er twee benoemd zullen worden op voordracht van de Ondernemingsraad.