Vandaag kwamen 175 scholieren op bezoek bij zeven kantoren van VodafoneZiggo voor een Online Masters Experience. De kinderen kregen de kans om medewerkers het hemd van het lijf te vragen en leerden door leuke lessen en praktische workshops wat VodafoneZiggo doet en over hoe je veilig en bewust online kunt zijn.

Elk kwartaal ontvangt VodafoneZiggo leerlingen uit groep 7 en 8 voor een Online Masters Experience. Doel hiervan is om de scholieren bewust te maken van vaardigen veilig online zijn en ze kennis te laten maken met werken in de wereld van technologie. Het programma bestaat uit een Online Masters les en – afhankelijk van de locatie – workshops, zoals programmeren, een Wifi spel of kabelstrippen.

Week van Gelijke Kansen
De Online Masters Experience valt deze keer midden in de Week van Gelijke Kansen. De Week van Gelijke Kansen, die dit jaar plaatsvindt van 7 t/m 13 november, is door JINC in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het grote probleem van kansenongelijkheid onder jongeren. JINC heeft de ambitie dat leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt en in hun eigen talenten. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt ook dat deze aanpak werkt en kansengelijkheid toeneemt als scholen, bedrijven en onderwijs samenwerken. VodafoneZiggo organiseert deze Online Masters Experience, om ervoor te zorgen dat kinderen de vaardigheden leren die nodig zijn voor de digitale samenleving.