Sinds dinsdag 15 november houden alle VodafoneZiggo-winkels waar dit kan de warmte binnen. De winkels zijn gewoon open, maar de toegangsdeuren blijven gesloten. Dit is veel duurzamer dan het gebruiken van een warmtegordijn. Het levert per winkel een aanzienlijke CO2-reductie op doordat warmtegordijnen flinke energieverbruikers zijn. Het besparen op energie staat hoog op de agenda van VodafoneZiggo.

VodafoneZiggo heeft ruim 100 winkels waarvan nu 74 de deuren sluiten tijdens openingstijden. Na aanpassing van de winkelpui, volgen nog eens 13 winkels. De werkzaamheden worden de komende weken uitgevoerd. Bij de overige winkels blijven de deuren open, omdat dit filialen zijn in een overdekt winkelcentrum of waar geen extra energiebesparing is te halen.

Gasverbruik al flink aan het dalen
Sinds vorig jaar is het gasverbruik van VodafoneZiggo retail (waaronder de winkels vallen) al flink aan het dalen. In 2021 is bij retail al ruim 32% besparing bereikt en we verwachten over 2022 een verdere daling. De besparing in 2021 bedroeg bijna 97.000 m3 gas – omgerekend het verbruik van 80 Nederlandse huishoudens.

50% minder CO2 in 2025
Het terugbrengen van gasverbruik is onderdeel van de ambitie om de energie-voetafdruk van VodafoneZiggo flink te verkleinen. In 2025 wil VodafoneZiggo de CO2-uitstoot met 50% terugbrengen ten opzichte van 2018. Halverwege de termijn tot 2025 is al ruim de helft van de doelstelling gehaald – daarmee ligt het bedrijf op koers. Het sluiten van de winkeldeuren is één van de vele mogelijkheden die VodafoneZiggo ziet om deze reductie – via grote én kleinere maatregelen - uiteindelijk te behalen.

Eén van de 74 winkels waar de deuren nu dicht blijven is het filiaal in Breda. De deuren blijven weliswaar dicht, maar aan het bordje “We zijn Open” ziet de klant meteen dat hij gewoon welkom is zoals altijd. Teammanager Mandy Vereggen van de Vodafone-winkel Breda zegt hierover: “Door het dichthouden van de winkeldeuren zorgen we ook voor een fijn binnenklimaat in de winkel waardoor het nooit te koud of te warm is en je ook niet veel aan het stoken bent. Klanten vinden dit ook veel prettiger. We krijgen er ook veel positieve reacties op en als iemand het lastig vindt om binnen te komen dan helpen we, ook dat gaat altijd goed”.

In de komende maanden verzamelt VodafoneZiggo de klantreacties vanuit de winkels. Ook kijken we hoe onze collega’s dit ervaren en we monitoren het energieverbruik per filiaal.

MicrosoftTeams-image (7).png