Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo biedt ruim 2 miljoen klanten gratis software-update en introduceert bijbehorende wifi pods

  Opzetten mesh wifi-netwerk middels slimme modem software en pods

  23 augustus 2021

  Ruim 2 miljoen klanten met een Connectbox* modem hebben automatisch een gratis software-update ontvangen van Ziggo. De nieuwe software maakt van het modem een SmartWifi modem. Hiermee zetten klanten eenvoudig een zogeheten mesh wifi-netwerk op. Voor de beste wifi-ervaring door het hele huis of kantoor lanceert Ziggo bijbehorende SmartWifi pods in de vorm van een stekker in het stopcontact. De installatie van de pods en het optimaliseren van een wifi-netwerk verloopt eenvoudig via de in april gelanceerde SmartWifi app.

  Een mesh wifi-netwerk schakelt, dankzij de software-update, automatisch naar de beste frequentie, kiest het snelste wifi-punt en verdeelt de wifi naar gebruik in huis of kantoor. De uitrol van de software-update bij ruim 2 miljoen Ziggo-klanten is vandaag geruisloos afgerond. Klanten die niet in het bezit zijn van een (witte) Connectbox* modem kunnen alsnog gebruik maken van een mesh wifi-netwerk met behulp van de wifiboosters TP-Link Deco M4.

  SmartWifi pods
  De nieuwe SmartWifi pods creëren samen met de software-update van het modem een mesh wifi-netwerk door heel je huis of kantoor. Meer informatie over de aanschaf van de pods is terug te vinden op website van Ziggo.

  Ziggo SmartWifi pods

  “De slimme software van SmartWifi is zelflerend.”, aldus Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt. “Op basis van data wordt het wifi-netwerk bij klanten eenvoudig en automatisch verbeterd. Binnen een tijdsbestek van ongeveer 24 uur is de configuratie voltooid. Daarna blijft de software doorleren en indien noodzakelijk, kleine verbeteringen doorvoeren.”

  SmartWifi app
  De pods installeer je met de handleiding in de SmartWifi app. Hiervoor is het noodzakelijk om de app te voorzien van de laatste update. Ook kun je het netwerk verder optimaliseren door de Thuisscan functionaliteit in de app.

  Hybride werken
  Thuiswerken is voor veel mensen normaal geworden en meerdere bedrijven zijn de afgelopen tijd overgestapt op een hybride werken beleid. De behoefte voor een stabiel en snel wifi-netwerk is groter dan ooit. Met de gratis software-update en bijbehorende wifi pods voorzien we deze klanten in deze behoefte.

  *Connectbox, is het modem van Ziggo dat sinds 2016 wordt geleverd aan klanten (zie foto).

  Bright (RTL Nederland) heeft de modem software-update en de bijbehorende pods gereviewd, zie hieronder de video.