Ziggo geeft ouderen deze zomer een fantastische dag met de Huiskamer van Toen: een ruimte die door middel van 360-graden projectie van hoogwaardige audio- en videotechnologie tot leven komt. De projecties nemen ouderen mee langs hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van 70 jaar televisie-entertainment. Zo herbeleven ouderen met de technologie van vandaag, de mooiste momenten van toen. De Huiskamer van Toen gaat deze zomer bij verschillende woonzorgcentra langs om ouderen een mooie dag te bezorgen, waar ze ook de gelegenheid krijgen deel te nemen aan de workshop ‘Herinneringen; over het maken, opslaan en versturen van foto’s’ van het lesprogramma Welkom Online. Hiermee laten Ziggo en partner het Nationaal Ouderenfonds zien wat technologie voor ouderen - voor wie digitale toegang minder vanzelfsprekend is - kan betekenen.

Vreugde, plezier en geborgenheid
Voor ouderen zijn herinneringen een belangrijke bron van vreugde, plezier en een gevoel van geborgenheid. De films, tv-programma’s en muziek uit vroegere tijden zijn middelen om die herinneringen levend te houden. Het is inmiddels zo’n 70 jaar geleden dat de televisie zijn intrede deed in de huiskamers en een nieuwe vorm van entertainment gemeengoed werd. Ziggo ontsluit met deze campagne een wereld aan entertainment en laat ouderen zich verwonderen over de technologische mogelijkheden van nu.

Huiskamer van toen
De immersieve Huiskamer van Toen ervaring is een letterlijke ode aan vroeger, compleet ingericht met meubels uit de jaren ‘50. Op de muren worden verschillende entertainment-hoogtepunten geprojecteerd uit de rijke geschiedenis van beeld en geluid, zoals de WK uitreiking uit ‘88, sketches van Ome Willem in de jaren ‘70 en de maanlanding van NASA in 1969.

Verwondering door ervaring
Met de Huiskamer van Toen beleven ouderen niet alleen een fantastische dag, maar wil Ziggo ook de kloof tussen ouderen en technologie overbruggen: “We gaan pas waarde aan technologie toekennen op het moment dat we de voordelen hiervan ervaren. Daarom zetten we ons in om vandaag fantastisch te maken met behulp van technologie. De Huiskamer van Toen staat symbool voor wat technologie voor ouderen - voor wie het gebruik van technologie soms een uitdaging is - kan betekenen. Uiteindelijk draagt dit bij aan onze missie: plezier en vooruitgang met iedere verbinding”, aldus Jeroen Hoencamp, directeur VodafoneZiggo en mede-initiatiefnemer van de Alliantie Digitaal Samenleven.

Naast de mogelijkheid om de Huiskamer van Toen te bezoeken krijgen ouderen uit verschillende woonzorgcentra in Nederland deze zomer ook de workshop Welkom Online. Onderdeel hiervan is een speciale les over het maken, opslaan en versturen van foto’s, waarbij ouderen hulp krijgen met hun mobiele telefoon. Woonzorgcentra kunnen zich voor de speciale les aanmelden bij het Nationaal Ouderenfonds.

Kirsten Andres, directeur Nationaal Ouderenfonds: “Het Nationaal Ouderenfonds geeft ouderen de mogelijkheid om te leren hoe zij hun verhalen en herinneringen van vroeger met hulp van technologie van nu kunnen delen met vrienden, familie en mensen om hen heen met de workshops van Welkom Online.

Humfrey “Chuck” John Feliciën van 82 jaar, geboren in Paramaribo, is de eerste persoon die met zijn herinneringen een fantastische dag heeft beleefd. Via Ziggo is een korte documentaire over de Huiskamer van Toen te zien, waarin hoofdpersoon Chuck wordt ondergedompeld in zijn persoonlijke entertainment-herinneringen. Op ziggo.nl/naartoen zijn ook tips te vinden voor ouderen om herinneringen - al dan niet digitaal - te kunnen delen. De Huiskamer van Toen gaat deze zomer langs verschillende locaties in Nederland, waaronder Zaandam, Rotterdam, Utrecht en Meppel.