Vaste netwerken zijn essentieel voor de samenleving, ook nu de coronapandemie over lijkt te gaan in een endemie. Met de invoering van thuiswerken, thuis leren en hybride werken is een goede internetverbinding belangrijk. Onderzoek toont aan dat klanten van Ziggo gebruik maken van het best geteste vaste netwerk van Nederland. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde benchmark van onafhankelijk onderzoeksbureau umlaut dat de kwaliteit van Nederlandse vaste netwerken beoordeelt.

Met 947 van de 1000 punten komt Ziggo als beste uit de test. In het onderzoek meet umlaut de reactietijd (latency), down- en uploadsnelheid van alle vaste netwerken in Nederland gedurende een periode van zes maanden. De scores zijn gebaseerd op miljoenen gegevens van smartphones en tablets van deelnemers die daar toestemming voor hebben gegeven. Mobiele apparaten die via WiFi verbonden zijn aan het vaste netwerk, worden steeds intensiever gebruikt. Het meer thuiswerken tijdens de coronapandemie, heeft hier ook aan bijgedragen.

“Tegenwoordig zijn we steeds meer online te vinden, vaak met het hele gezin tegelijk. We werken meer vanuit huis, verbinden onze slimme producten met internet en streamen en gamen erop los”, aldus Leo-Geert van den Berg, directeur vaste netwerken bij VodafoneZiggo. “We willen onze klanten de beste ervaringen blijven bieden en doen dit door ons netwerk continu te verbeteren. Deze prestatie hebben we kunnen behalen dankzij al onze technische medewerkers die zich dagelijks inzetten voor krachtige en stabiele verbindingen voor onze klanten.”

GigaNet
De klanten van Ziggo maken allemaal gebruik van ons krachtige GigaNet. Met ons glasvezel-kabelnetwerk en SmartWifi heb je een optimale verbinding naar en in je huis en op de zaak. Met GigaNet zijn klanten klaar voor alles wat ze willen doen.