Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo Sport behoudt uitzendrechten van de UEFA Champions League

  18 december 2020

  Ziggo Sport behoudt, de komende drie seizoenen, de uitzendrechten van de UEFA Champions League. Het betreft de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van alle wedstrijden op Ziggo Sport Totaal en internet.

  Op UEFA Champions League avonden zal Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle digitale abonnees van Ziggo, tijdens de groepsfase naast een live wedstrijd om 18:45 uur vanaf 21:00 uur een schakelprogramma uitzenden. Ziggo Sport schakelt in het programma tussen de doelpunten en de grootste kansen op de diverse velden. Vanaf de achtste finales zal er per speelavond telkens een live wedstrijd worden uitgezonden. Na afloop van iedere speelronde zendt Ziggo Sport van alle wedstrijden ook nog de hoogtepunten uit.

  Ook via het Pay TV product Ziggo Sport Totaal blijft het mogelijk om naast het schakelprogramma zelf te bepalen naar welke wedstrijd klanten willen kijken. Per speelavond zullen meerdere wedstrijden gelijktijdig worden aangeboden. Ziggo Sport Totaal is te verkrijgen bij nagenoeg alle distributeurs van Nederland.

  Will Moerer, directeur van Ziggo Sport is blij met de hernieuwde overeenkomst: “Onze jarenlange relatie met de UEFA Champions League krijgt gelukkig een mooi vervolg. We houden hetzelfde pakket als de afgelopen jaren en zullen onze abonnees dezelfde keuzes bieden. Ik ben dan ook verheugd dat we naast de Formule 1, de Engelse en Spaanse voetbalcompetitie ook de komende jaren de topwedstrijden uit het Europese clubvoetbal live in de huiskamers mogen blijven brengen.”

  Over Ziggo Sport
  Ziggo Sport is de gratis sportzender van Ziggo voor alle Ziggo klanten met digitale ontvangst. De zender, te ontvangen via kanaal 14, is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder andere internationaal voetbal uit de Spaanse Primera Division en de EK en WK kwalificatiewedstrijden, autoraces met onder meer de Formule 1, golf, tennis, basketball (NBA), hockey, rugby, beachvolleybal, veldrijden en atletiek. Daarnaast geeft Ziggo Sport ruim baan aan Nederlandse competities door live hockey, basketball, volleybal- en handbal wedstrijden uit te zenden.

  Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben een Ziggo abonnement op tv, 3,1 miljoen op internet en 2,5 miljoen op vaste en/of mobiele telefonie. Ziggo maakt deel uit van Liberty Global, het grootste kabelbedrijf in de wereld. Dit wereldwijde netwerk van kabel- en entertainmentbedrijven bedient 29 miljoen klanten in meer dan 30 landen.

  Over Ziggo Sport Totaal
  Ziggo Sport Totaal biedt vier digitale 24-uurs sportkanalen en twee extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod omvat diverse Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en diverse tennistoernooien via Ziggo Sport Totaal te volgen en besteedt de zender uitgebreid aandacht aan de Formule 1 (te zien op meerdere kanalen), basketball (NBA), hockey, rugby, beachvolleybal, veldrijden en atletiek.