Ziggo Sport biedt de liefhebbers van golf dit jaar een uitgebreid aanbod. De sportzender heeft voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten van alle toernooien van de Europese DP Word Tour vastgelegd, waaronder het Dutch Open (25-28 mei). Ook worden alle toernooien van de Amerikaanse PGA Tour live uitgezonden. De vier Majors zijn eveneens rechtstreeks te zien bij Ziggo Sport. Daarnaast zijn er beelden van de Asian Tour en van de vrouwen op de LPGA Tour. De kers op de taart is eind september de strijd om de Ryder Cup 2023 in Rome.

Ziggo Sport zal dit jaar álle veertig toernooien van de Amerikaanse PGA Tour live uitzenden, inclusief:

 • 6-12 februari - WM Phoenix Open (Scottsdale, Arizona)
 • 16-19 februari - The Genesis Invitational (Pacific Pallisades, California)
 • 2-5 maart - Arnold Palmer Invitational (Orlando, Florida)
 • 9- 12 maart - THE PLAYERS Championship (Ponte Vedra Beach, Florida)
 • 22-26 maart - World Golf Championship Matchplay (Austin, Texas)
 • 1-4 juni - The Memorial Tournament (Dublin, Ohio)
 • 10-13 augustus - FedEx St. Jude Championship (Memphis, Tennessee)
 • 17-20 augustus - BMW Championship (Olympia Fields, Illinois)
 • 24-27 augustus - TOUR Championship (Atlanta, Georgia)

Daarnaast zendt Ziggo Sport ook dit jaar de DP World Tour - de officiële naam van de Europese Tour - uit, inclusief het Genesis Scottish Open (13-16 juli), het Horizon Irish Open (7-10 september), het BMW PGA Championship (14-17 september) en het afsluitende DP World Tour Championship (16-19 november).

Dutch Open
Het Dutch Open is onderdeel van de DP World Tour. Het kampioenschap is een van de oudste van de Europese Tour en wordt voor de derde achtereenvolgende keer gespeeld op Bernardus Golf in het Brabantse Cromvoirt. De 103de editie van het Dutch Open vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2023. Ziggo Sport zendt het Dutch Open live uit en is op Bernardus aanwezig met een team van verslaggevers en golfanalisten.

Majors
De ‘Majors’ - de vier belangrijkste jaarlijkse golftoernooien van het jaar – zijn live te zien bij Ziggo Sport:

 • 6-9 april - The Masters (Augusta, Georgia)
 • 18-21 mei - PGA Championship (Rochester, New York)
 • 15-18 juni - US Open (Los Angeles, Californië)
 • 20-23 juli - The Open (Hoylake/Liverpool, Verenigd Koninkrijk)

Ziggo Sport Golf
Marcel Beerthuizen, managing director van Ziggo Sport: “Golf is een belangrijke sport in het portfolio van Ziggo Sport waarvoor we zelfs een eigen kanaal hebben gecreëerd: Ziggo Sport Golf. Ik ben blij dat het ons gelukt is om de liefhebbers van golf te laten genieten van de beste spelers en speelsters en de mooiste toernooien van de wereld. Met als hoogtepunt de Ryder Cup die dit jaar in Rome wordt gespeeld. We besteden veel aandacht aan de Nederlandse inbreng onder meer tijdens het Dutch Open. We werken ook samen met de Nederlandse Golf Federatie om de sport te promoten.”

Ervaren commentatoren
Alle golfreportages vinden plaats op Ziggo Sport Golf en - afhankelijk van andere live sportuitzendingen - mogelijk ook op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select.
Commentaar komt van ervaren krachten als Jan Kees van der Velden (voormalig hoofdredacteur Golfers Magazine), Daan Slooter (toernooidirecteur Dutch Open), Inder van Weerelt (voormalig Nederlands kampioen en Europese Tour-speler), Gerard Louter (feature writer van Golf.nl), John Woof (Golfer van het Jaar 1986) en Robert-Jan Derksen (winnaar van twee toernooien op de Europese Tour).