Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo Sport verwerft uitzendrechten van de UEFA Champions League

  21 december 2017

  Ziggo Sport heeft, voor de komende drie seizoenen, de uitzendrechten verworven van de UEFA Champions League. Het betreft hier de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van alle wedstrijden op televisie en internet.

  Op UEFA Champions League avonden zal Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle digitale abonnees van Ziggo, tijdens de groepsfase naast een live wedstrijd om 19:00 uur vanaf 21:00 uur een schakelprogramma uitzenden, waarbij Ziggo Sport schakelt tussen de doelpunten en de grootste kansen op de diverse velden. Vanaf de achtste finales zal er per speelavond telkens een live wedstrijd worden uitgezonden. Na afloop van iedere speelronde zendt Ziggo Sport van alle wedstrijden ook nog de hoogtepunten uit.

  Via het Pay TV product Ziggo Sport Totaal blijft het mogelijk om naast het schakelprogramma zelf te bepalen naar welke wedstrijd men wil kijken. Per speelavond zullen meerdere wedstrijden (5) gelijktijdig worden aangeboden. Ziggo Sport Totaal is te verkrijgen bij nagenoeg alle distributeurs van Nederland.

  Naast de UEFA Champions League zal Ziggo Sport ook de strijd om de UEFA Supercup, tussen de winnaar van de UEFA Champions League en de Europa League, jaarlijks uitzenden.

  Will Moerer, directeur van Ziggo Sport is blij met de hernieuwde overeenkomst: “Onze jarenlange relatie met de UEFA Champions League krijgt gelukkig een mooi vervolg. We hebben nu niet alleen de rechten om de wedstrijden via ons betaalpakket Ziggo Sport Totaal aan te bieden, maar kunnen de wedstrijden nu dus ook via Ziggo Sport aan al onze Ziggo klanten laten zien. Ik ben dan ook verheugd dat we naast de Formule 1, de Engelse en Spaanse voetbalcompetitie ook de komende jaren de topwedstrijden uit het Europese clubvoetbal live in de huiskamers mogen blijven brengen”. 

  De zogenaamde open net rechten zullen op een later moment weer op de Nederlandse markt komen.