Liefhebbers van tophockey komen in januari aan hun trekken bij Ziggo Sport. Van 13-29 januari vindt het WK Hockey Heren plaats in India. De sportzender zendt alle wedstrijden van de Oranje Heren live uit. Ook de halve finales en de finale zijn te zien bij Ziggo Sport.

Na een zeer succesvol WK van de Oranje Dames is het de komende weken de beurt aan de heren. De eerste twee poulewedstrijden tegen Maleisië en Nieuw-Zeeland speelt Oranje in Rourkela, gelegen in het noordoosten van India. De derde en laatste poulewedstrijd tegen Chili speelt het team in het 320 kilometer verderop gelegen Bhubaneswar.

Jonge, gretige ploeg
In 2018 geleden verloren de Oranje Heren van België in de finale, ook in India. Daarna waren de Olympische Spelen in Tokio met een zesde plaats teleurstellend. Bij dit WK selecteerde bondscoach Jeroen Delmee een jonge, gretige ploeg met elf WK-debutanten, maar ook met bekende spelers als Thierry Brinkman en Jorrit Croon.

Uitzendingen
Uitzendingen vinden plaats op Ziggo Sport (kanaal 14). John van Vliet geeft commentaar bij alle wedstrijden. Bovendien schuiven oud-internationals Teun de Nooijer en Kim Lammers aan voor de voorbespreking en uitgebreide analyse achteraf. In het stadion in India is verslaggever Jim Tellier voor interviews en reportages.

Uitzendschema poulefase:

  • Zaterdag 14 januari, 10:40 uur – Nederland-Maleisië
  • Maandag 16 januari 10:40 uur – Nederland Nieuw-Zeeland
  • Donderdag 19 januari 10:40 uur – Nederland-Chili

De voorbeschouwing start telkens om 10:10 uur. De overige wedstrijden van de Oranje Heren zijn afhankelijk van het resultaat in de poulefase.

De halve finales vinden plaats op vrijdag 27 januari, de finale tenslotte op zondag 29 januari.