Alle Ziggo-klanten kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet. Eerder gaf Ziggo al het WK voetbal van 2022 door in UHD.

Nieuw: NOS Live app
Nieuw is de NOS Live app die Ziggo als eerste provider van Nederland vanaf dinsdag 4 juni standaard aanbiedt in het menu van de Mediabox Next of Next Mini. Klanten met zo’n mediabox kunnen de app vinden in het menu naast de apps van bijvoorbeeld Netflix, Videoland en NPO Start, en via kanaal 160. De app biedt meerdere volwaardige livestreams tegelijk, zodat sportliefhebbers zelf kunnen kiezen welke sport ze zien. Tijdens de Olympische Spelen biedt de NOS via de NOS Live app één extra kanaal aan. Daar kunnen kijkers terecht voor een sport die op dat moment niet op televisie te zien is. Daarnaast kunnen kijkers met de nieuwe momenten-functie hoogtepunten of andere belangrijke momenten uit een live-uitzending eenvoudig terugkijken.

Ziggo GO
Klanten van Ziggo kunnen deze zomer ook topsport kijken via Ziggo GO op hun smartphone, tablet of laptop. Daar vinden ze alle tv-kanalen en kijken ze naar hun favoriete programma’s én sporten waar en wanneer ze willen. Met Ziggo GO is elk scherm een tv. Klanten kunnen een uitzending pauzeren, tot zeven dagen terugkijken en tot vierhonderd uur opnemen. Of ze nu thuis, onderweg of op vakantie zijn, ze hoeven geen wedstrijd te missen.

Ziggo Sport Free
Gedurende de zomer is er op Ziggo Sport (kanaal 14) en via het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal (o.a. bij Ziggo, KPN en Odido) ook veel andere sport te zien, waaronder veel racen (MotoGP, INDYCAR, NASCAR, Formule E), het populaire Ziggo Sport Race Café, Wimbledon, het Libema Open (tennis), het KLM Open (golf), de US PGA Tour (golf) en de Diamond League (atletiek). Sportliefhebbers zonder Ziggo of Ziggo Sport Totaal kunnen tot en met 1 juli alle wedstrijden en sportprogramma’s van kanaal 14 kijken met een gratis Ziggo Sport Free account via de Ziggo GO app op smart tv, tablet en smartphone. Iedereen kan zich eenvoudig aanmelden en vervolgens de Ziggo GO app downloaden. 

Sportzomer 2024
Waar zijn alle grote wedstrijden en belangrijke toernooien tijdens deze sportzomer te zien?

  • 7-12 juni EK Atletiek in Rome (NPO, Eurosport)
  • 10-16 juni – Libema Open, tennis (Ziggo Sport)
  • 14 juni - start EK voetbal (NPO, NPO 1 UHD)
  • 20-23 juni – KLM Open, golf (Ziggo Sport)
  • 28-30 juni – TT Assen (Ziggo Sport, NPO)
  • 29 juni – start Tour de France (NPO, Eurosport)
  • 1 juli – start Wimbledon (Ziggo Sport, Eurosport)
  • 26 juli – start Olympische Spelen (NPO, Eurosport)
  • Augustus – kwalificaties en play-offs Europees voetbal (Ziggo Sport)
  • 28 augustus – start Paralympische Spelen (NPO)