Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo TV zendt Nationale Kinderherdenking uit op 4 mei

  30 april 2020

  Ziggo TV zendt voor de vierde keer de Nationale Kinderherdenking uit bij Madurodam op kanaal 13 via een live stream. Dit jaar is er een alternatief bedacht voor de reguliere, grootschalige herdenking bij Madurodam. Het gaat om een eerbetoon van kinderen, voor de rest van Nederland, waaraan ieder kind kan deelnemen én dit op 4 mei ook nog eens vanuit de huiskamer met het gezin kan volgen via een live stream op Ziggo TV. Met het kindereerbetoon heeft de Nationale Kinderherdenking, die de afgelopen jaren uitgroeide tot de derde herdenking van Nederland, een vorm gevonden die past binnen de beperkingen van de huidige 1,5 meter samenleving.

  Het programma
  Naast het bloemeneerbetoon is er voor de jonge kijkers een ingetogen programma ontwikkeld. Zo deelt Ileen (10 jaar) haar verhaal over de oorlog in Syrië, en zingt Yosina (14 jaar) de Nederlandse versie van John Lennon’s ‘Imagine’. Daarnaast legt de 16-jarige burgemeester van Madurodam, Büsra namens alle kinderen van Nederland een krans en speelt de 14-jarige Sofie de taptoe vanaf de 20-meter hoge vuurtoren van Madurodam, gevolgd door de landelijke twee minuten stilte. Winnaar van The Voice Kids 2019, Silver, zet vervolgens ter afsluiting van het eerbetoon het Wilhelmus in.

  De Nationale Kinderherdenking wordt op 4 mei van 19:45 tot 20:05 uur vanuit Madurodam uitgezonden via een live stream op Ziggo TV kanaal 13. Klik hier voor het volledige programma