VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.

Ziggo voorziet bijna 60.000 huishoudens in Zwolle van gigabit-internet

De gemeente in Overijssel is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo

6 mei 2021

Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan bijna 60.000 huishoudens en bedrijfspanden in Zwolle. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente in Overijssel. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 biedt VodafoneZiggo alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd door slimme technologie. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar. Er zijn geen wachttijden of vertragingen.

Klaar voor de toekomst
"De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij al deze investeringen om ons netwerk 1 gigabit geschikt te maken, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Ook alle aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."

Netwerk investeringen
Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk van Zwolle technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 116.334 nieuwe connectoren en vervingen ruim 10.858 aansluitkabels in 6204 straatkasten. Bij elkaar meer dan 12 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.

Signaal 97% via glasvezel
Het vaste netwerk van Ziggo is een typisch hybride netwerk dat bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijkkast tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee ook hoge internetsnelheden te behalen zijn met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. In april heeft VodafoneZiggo tijdens een test een downloadsnelheid van 10 gigabit per seconde bereikt op het bestaande vaste netwerk. Met deze snelheid is een gemiddelde 4K film van twee uur in 10 seconden gedownload.

GIGA-abonnement
Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'GIGA' bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting.

Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.