VodafoneZiggo stoomt Nederland klaar voor vast internet met Gigabit-snelheid. In 2020 krijgt Utrecht de primeur: vanaf 2020 gaat streamen, downloaden en uploaden circa vijf keer sneller dan met de huidige verbindingen. Dat maakte CEO Jeroen Hoencamp bekend tijdens de opening van het nieuwe centrale kantoor van VodafoneZiggo in hartje Utrecht.

VodafoneZiggo heeft zijn ogen gericht op de toekomst, legt Jeroen uit: "Momenteel zijn we bezig om ons  gehele netwerk te digitaliseren. Niet voor niets stoppen we, in fases, met analoge televisie. Docsis 3.1 is de nieuwe standaard voor de kabel." Een proeftraject in de Utrechtse wijk Oog in Al verliep positief. "Binnen het netwerk van de toekomst raken mobiele en vaste verbindingen dichter op elkaar aangesloten. Films, video's, muziek en foto's kun je straks downloaden, uploaden en streamen in recordtempo. Dat biedt ongekende nieuwe mogelijkheden. We beginnen met Gigabit in Utrecht en de rest van Nederland volgt."

Innovatie tot bloei laten komen
Jan van Zanen, burgemeester van de Domstad, prijst de keuze van VodafoneZiggo: "Met de komst van VodafoneZiggo en de aanleg van dit netwerk van de toekomst kunnen wij de innovatie van onze digitale infrastructuur verder tot bloei laten komen. Door samen te werken ontstaan nieuwe kansen. Wij gaan samen stappen zetten op het gebied van slimme digitale veiligheidsoplossingen op straat of het versnellen en verbeteren van het contact tussen arts en patiënt. Ook voor de vele startups in deze stad is deze nieuwe techniek ongelooflijk belangrijk. En natuurlijk zijn wij als gemeente trots dat zo'n prominent bedrijf ervoor kiest om haar centrale kantoor in de mooiste stad van Nederland te vestigen."  

Niet alleen de burgemeester was te gast, ook Vodafone-topman Nick Read was present, evenals Mike Fries, ceo van Liberty Global, de eigenaar van Ziggo. Zowel Liberty als Vodafone hebben een vijftig procents belang in joint venture VodafoneZiggo. Beide bedrijven zijn voor 50 procent eigenaar van VodafoneZiggo.

mannen lichtshow

Lichtshow
De aftrap van het netwerk van de toekomst ging gepaard met een grote lichtshow met muziek van de Utrechtse dj Fedde le Grand. De show 'Connections' symboliseert VodafoneZiggo's netwerk van de toekomst en de ambitie om van Utrecht de eerste stad te maken die verbonden is met het Gigabit-netwerk en daarmee de snelste stad van Nederland. De première was te zien tijdens de openingsceremonie. Fedde Le Grand, geboren en getogen in Utrecht, draaide tijdens de eerste show op het Stationsplein zijn muziek, speciaal gecomponeerd voor dit evenement. De lichtshow is ontwikkeld door het creatieve team achter de show van Sensation Rise.

Zichtbaar maken
Jeroen Hoencamp legt uit: "Dag in, dag uit werken we aan het verbeteren van de connectiviteit van alle Nederlanders en brengen we vooruitgang en plezier. Iedere connectie telt. De verbinding met de stad Utrecht is voor VodafoneZiggo een hele bijzondere. Ons nieuwe kantoor staat in het centrum van de stad, in het midden van het land. We hebben de ambitie om digitale koploper te zijn. Daarvoor bouwen we aan het netwerk van de toekomst, beginnend in Utrecht. Al die connecties zitten in de lucht of onder de grond en zijn dus veelal onzichtbaar. Met de show 'Connections' proberen we het onzichtbare zichtbaar te maken: plezier en vooruitgang met elke verbinding."

Lees meer over Connections.

Netwerk van de toekomst