VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.
Verhalen

"Mensen bereiken begint bij diversiteit"

Barbara Jongerden over Women Connected

Women Connected is een netwerk binnen VodafoneZiggo waarin vrouwen én mannen zich samen sterk maken voor een betere man/vrouw-diversiteit binnen het bedrijf.

Een goede balans tussen mannen en vrouwen in de organisatie leidt tot betere beslissingen en draagt ​​bij aan meer innovatie. Dat is de sterke overtuiging van VodafoneZiggo. Daarom werkt het bedrijf er hard aan om de man/vrouw-verdeling in alle functies, niveaus en afdelingen te verbeteren. Het interne netwerk Women Connected is zich ervan bewust dat er nog relatief weinig vrouwen in de telecomsector werken en doet haar best om hierin verandering te brengen.

Talent naar de top
VodafoneZiggo heeft zich aangesloten bij het 'Talent to the Top'-initiatief en beloofde daarmee meer vrouwen naar de top te laten doorstromen. "In het Discover Traineeship, ons trainingsprogramma voor jonge talenten, is de verhouding tussen mannen en vrouwen 50/50", zegt Barbara Jongerden, directeur External & Legal Affairs bij VodafoneZiggo. "Wij nemen actief deel aan Internationale Vrouwendag op 8 maart en organiseren sinds 2019 ook een Girls Day, waarbij jonge meiden VodafoneZiggo bezoeken en kennismaken met telecom."

Respect, luisteren en groeien
Barbara is ambassadeur van Women Connected. "Diversiteit staat voor mij gelijk aan respect, luisteren en groeien. Ik vind het belangrijk om iedereen op een gelijke manier te behandelen, te respecteren. Dat bereik je door bijvoorbeeld heel goed naar een ander te luisteren. Daar leren we allemaal van en uiteindelijk zullen we dan ook groeien."

Meerdere invalshoeken
"Onze samenleving is divers en onze organisatie per definitie dus ook", aldus Barbara. "Als er dan geen diverse teams zijn, ga je een 'disconnect' krijgen tussen de aansturing en uitvoering en bereik je mensen mogelijk niet goed", aldus Barbara. "Ook in de besluitvorming is het belangrijk om diverse teams te hebben. Onderwerpen benaderen vanuit meerdere invalshoeken, ervaringen, culturen en achtergronden levert een veel beter eindresultaat op."

Volg ons
|
Deel