Verhalen
Steun voor de regenbooggemeenschap

Steun voor de regenbooggemeenschap

De rol van netwerk Queers Connected binnen VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een trotse bondgenoot van de LHBTIQ+-gemeenschap. Collega Steven Kroon, voorzitter van het medewerkersnetwerk Queers Connected, vertelt over het belang van deze steun, de viering van Paarse Vrijdag en het uitdragen van trots.

Toegewijde bondgenoot
"VodafoneZiggo toont zich zeer betrokken bij de LHBTIQ+-gemeenschap en blijft zich daar ook zichtbaar voor inzetten", vertelt Steven. "Het is mooi om te zien dat er aandacht is voor het thema via onze interne en externe communicatie, ons hoofsponsorschap met Utrecht Pride, ons partnership met Pride Amsterdam en het feit dat ons centrale kantoor in Utrecht op bijzondere dagen wordt verlicht in de regenboogkleuren. Met Queers Connected hebben we bovendien een enthousiast medewerkersnetwerk waarin LHBTIQ+-personen en bondgenoten zich kunnen organiseren."

Queers Connected ontstond in 2020. "Het team Diversity, Equity & Inclusion besloot toen een aantal DE&I-netwerken voor medewerkers op te zetten", vervolgt Steven. "Ik werd gevraagd om voorzitter te worden voor het netwerk van de regenboogcommunity en zo werd Queers Connected een feit. In ons eerste jaar hebben we het netwerk verder uitgebouwd. We benoemden een vijfkoppig bestuur en we kregen veel nieuwe leden. We startten ook ons eigen blog Crystal Queer op intranet, waarop leden hun verhaal met collega's delen. Mooi om te zien hoe dit veel positieve aandacht oplevert voor de community."

Bekijk de kinder masterclass met Corporate Queer (they/them) oprichter Remco Boxelaar.

Verbindende rol
Steven legt uit wat de rol van het netwerk inhoudt: "We organiseren online en offline-trainingen, workshops en evenementen voor al onze collega's, zowel leden als niet-leden. Verder geven we advies op het gebied van representatie en inclusie, zoals voor het gebruik van inclusieve aanspreekvormen binnen de organisatie. Daarnaast bieden we met Queers Connected een platform voor collega's die als lid of als bondgenoot zijn betrokken bij de LHBTIQ+-gemeenschap. Zo kunnen we als netwerk bijdragen aan het verbinden van collega's en het nog verder vergroten van de diversiteit en inclusie binnen onze organisatie."

Activiteiten
Het netwerk organiseert vele activiteiten. "Zo hebben we in Utrecht een gaykroegentocht georganiseerd, deelgenomen aan kleinschalige Pride-evenementen en maandelijks inspirerende gesprekken gevoerd met andere LHBTIQ+-netwerken. Tijdens een intern evenement hebben we nog een training georganiseerd over non-binariteit en een workshop over queer parenting. Gedurende het jaar houden we regelmatig online en offline koffiesessies met onze leden." Op Paarse Vrijdag 2021 organiseerde Queers Connected een kleinschalige Pride-rondleiding vanaf het homomonument in Amsterdam.

Een kleurrijk statement
VodafoneZiggo staat ieder jaar uitgebreid stil bij deze Paarse Vrijdag. Steven: "Deze traditie is ontstaan in 2010. Op de tweede vrijdag van december tonen scholieren, studenten en werknemers hun solidariteit met LHBTIQ+'ers door iets paars te dragen. Zo kleuren bedrijven en scholen in het lager, middelbaar en hoger onderwijs paars om aandacht te vragen voor deze gemeenschap en de maatschappelijke acceptatie hiervan. Dat is en blijft belangrijk om te doen. Ik hoop dat ook dit jaar weer grootschalig wordt deelgenomen aan dit mooie initiatief."

2111046 Adv_PaarseVrijdag_Krant1.jpg