Niets is fijner dan vanuit je kracht leven. Lekker in je vel zitten, positief in het leven staan, jezelf uitdagen en het gevoel hebben dat je de regie hebt. Daarom heeft VodafoneZiggo speciaal voor medewerkers een breed vitaliteitsaanbod. Dit richt zich op vier gebieden: mentaal fit, fysiek fit, sociaal verbonden en financieel fit.

Als je lekker in je vel zit, gaat alles nét iets makkelijker. Van een uitdagende klus op je werk tot een avondje sporten. Wat kun je zelf doen om je fit en gezond te voelen? Hoe zorg je ervoor dat je energiek de dag begint én eindigt? Hoe haal je voldoening uit je dag? Hoe haal je het beste uit jezelf? "Daar heb je meer invloed op dan je misschien denkt", zegt Dorien Hendriksen van de HR-afdeling. "Daarom bieden we medewerkers volop inspirerende informatie, professionele ondersteuning, trainingen en programma's waarmee zij zelf aan de slag kunnen."

"Bij welzijn draait het om jou als persoon: hoe het gaat met jezelf en je omgeving. Dus hoe het gaat met jou in het werk als privé. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden", zegt Dorien. "Vaak denken we meteen aan gezond eten, voldoende sporten, body mass index of stoppen met ongezonde gewoonten zoals roken. Dit zijn belangrijke zaken maar vormen niet het hele plaatje van je totale welzijn."

Impact maken
VodafoneZiggo focust daarom ook op andere kanten. "Denk aan je sociale verbindingen, impact maken, je gevoel van betrokkenheid, waardering, werkplezier, voldoening. Kijk je op een positieve manier naar jezelf? Je hebt het allemaal nodig om lekker in je vel te zitten en goed te kunnen presteren. En stress zien wij niet direct als het Grote Kwaad. De juiste dosis stress zorgt dat je scherp blijft, je jouw flow vindt en optimaal én met plezier kan presteren. Ál die zaken komen langs in ons programma voor medewerkers. Want een vitale medewerker bouwt aan een vitaal bedrijf. Alleen wanneer een medewerker zich goed voelt, komt een goed presterend team tot stand. De kracht van een team is de kracht van elk individueel lid."

Rust in je hoofd
De focus ligt ook op financiële fitheid. "Grip op je geld geeft namelijk rust in je hoofd én je portemonnee. Het kan er zelfs voor zorgen dat dromen die financieel niet haalbaar lijken, toch binnen mogelijk worden. Met inzicht en overzicht kan je ook goed anticiperen op belangrijke of onverwachte situaties. Denk hierbij aan inflatie, samenwonen, huwelijk, gezinsuitbreiding, arbeidsongeschiktheid, pensioen etc. We bieden daarom een breed programma aan dat inzicht geeft in vragen als: hoe sta ik er komend jaar financieel voor? Kan ik slimmer met geld omgaan? Hoe zorg ik ervoor dat ik het hele jaar financieel fit bent?"

Balans werk/privé
"We bieden laagdrempelige, professionele ondersteuning. Daarmee helpen we medewerkers, ook als er onverwachte situaties op hun pad komen. Denk aan een goed gesprek met een onafhankelijke professional, een luisterend oor van een vertrouwenspersoon, trainingen over integratie van of balans tussen werk en privé, of tips om te ontspannen. Ook hebben we een 90 dagen durend 'Awaken Your Inner Champ'-programma, bedoeld om de beste versie van jezelf te (her)ontdekken. Daarnaast is er veel aandacht voor fysieke fitheid. Regelmatig doen we samen leuke challenges zoals de Stappen Challenge of de Connect Run. Je kunt gratis deelnemen aan (digitale) sportlessen en clinics en grote sportevenementen. Bewegen én socializen dus! Samen sporten is immers veel leuker. Zeker als je daar ook nog eens een goed doel mee kan steunen."

Veranderende tijden
Maar er is meer te doen op sociaal gebied, legt Dorien uit. "Contact met je collega's levert vaak een belangrijke bijdrage aan je welzijn, ook nu we vaker thuiswerken. Collega's laten we daarom elkaar ontmoeten in verschillende (online) communities en we organiseren (virtuele) borrels en koffiesessies. Alles wordt ontwikkeld met, door en voor onze eigen medewerkers. Dat maakt dat er voor iedereen elementen in zitten die waardevol zijn. Dat maakt ook de reden dat het zo gewaardeerd wordt binnen onze organisatie.

Meer weten over werken bij VodafoneZiggo?