Verhalen
Wendbaar werken werkt

Wendbaar werken werkt

Hoe agile werken VodafoneZiggo verandert

"Tijd voor de sprint? Aan de slag!" Nee, deze woorden galmen niet over het sportveld, maar gewoon op de werkvloer. Net als 'scrummen', is 'sprinten' een onderdeel van de 'agile' werkwijze: een beproefde methode om als team in slimme stappen een steeds beter product neer te zetten. Een aantal afdelingen van VodafoneZiggo werken inmiddels 2,5 jaar agile. De resultaten liegen er niet om.

Bij wendbaar – de letterlijke vertaling van agile – zou je eerder denken aan een ballerina die soepel haar pirouettes draait. Het roept niet snel een beeld op van collega's die werken op kantoor. Toch zou het niet zo gek zijn om die groep voor je te zien als een ballerina. Of beter, een team van ballerina's die samen zwierig over het podium draait en bij elke wenteling weer iets moois neerzet. Collega's van Digital Entertainment Jonas van der Wende en Lucien Ramdin zijn die 'dansers' op hun afdeling. Aan hen leggen we een paar vragen over agile werken voor en wat het hen heeft gebracht.

Jonas (l) en Lucien (r)

Hoe werken jullie agile?
Jonas: "Ik ben producteigenaar van het onderdeel 'entertainment' op onze Ziggo-website. Daarvoor heb ik een koers uitgezet. Ik stuur twee scrumteams aan die die koers uitvoeren en zo meewerken aan de doorontwikkeling van de site. Een scrumteam is een volledig toegewijd team dat zelf bepaalt welk werk ze oppakken, hoe ze het afhandelen en wanneer ze het opleveren. Ik ben producteigenaar van twee van zulke teams: ons ontwikkelteam dat de componenten en functionaliteit voor ziggo.nl/entertainment bouwt en het redactieteam dat daarbinnen pagina's vormgeeft en vult met content. Ik ben voor hen het eerste aanspreekpunt en ben eindverantwoordelijk."

Lucien: "Ik ben visual designer in het redactieteam. Ik ontwerp en geef vorm aan de webpagina's die we maken. Van de indeling van tekst en beeld tot de vormgeving van de hele pagina. Verder zitten er nog drie redacteuren en een web-analist in ons team. In een zogenaamde sprint, een vaste tijdsperiode van een week, pakken we taken op. Na die week bespreken we wat er goed ging en wat beter kan."

Lucien, hoe is je werk hierdoor veranderd?
"We werken nu als een echt team. Ik ben als designer puur toegewezen aan het ontwerpen van onze entertainmentsite. Hierdoor werk ik nu nauw samen met de redacteuren en web-analist, zo kunnen we écht samenwerken en ons werk op elkaar afstemmen. Voorheen moesten we elkaar opzoeken als we iets wilden bespreken, nu zitten we bij elkaar. Daardoor is er veel meer focus en zijn we ook veel flexibeler. Moet een artikel bijvoorbeeld snel online staan, dan moet er misschien een deel van de site vormgegeven worden en beeld en tekst moeten op elkaar afgestemd worden. Omdat we samen als team hoge prioriteit aan die taak hebben gegeven, kan er binnen een uur al wat online staan."

Jonas, wat is voor jou het grootste voordeel van agile werken?
"Dat we als team nu zelf waarde leveren. Doordat je tegelijk bedenkt en bouwt kun je meteen aan de slag en echt iets toevoegen aan een product. Bovendien kan je tussendoor ook steeds meer verbeteren. Voorheen gaf marketing ons bijvoorbeeld een opdracht, die wij dan gingen uitvoeren. Nu kunnen we zelf iets bedenken, het uitvoeren én tussentijds verbeteren."

Hoe werkt dat bedenken en bouwen in de praktijk?
"Een mooi voorbeeld is de campagne die we hebben gemaakt rondom het laatste seizoen van Game of Thrones. In een maand of vier hebben we zestig verschillende webpagina's opgezet met unieke content rondom de hit-serie. We hebben hiervoor niet afgewacht tot er een briefing van marketing kwam. Toen die briefing kwam, hadden we het skelet van de pagina's al staan. We waren dus veel sneller en onze site was bijzonder effectief: we stonden bovenaan in de zoekresultaten van Google en hadden 1,5 miljoen unieke bezoekers."

Heeft agile werken de toekomst?
Lucien: "Ik werk al ruim 25 jaar bij Ziggo en heb veel vormen van werken voorbij zien komen. Ik vraag me af of we agile blijven werken. Ik kan me ook voorstellen dat we een hybride vorm van agile krijgen waar we bepaalde aspecten wel blijven gebruiken, en andere niet. Ik vind vooral de focus die we nu weten aan te brengen in ons werk waardevol, maar ik hoef bijvoorbeeld niet elke week te evalueren hoe het is gegaan."

Jonas: "Wat mij betreft blijven we agile werken. Het past bij onze houding van steeds willen verbeteren. En we krijgen meer gedaan in minder tijd. Maar het fijnste vind ik dat je echt een team vormt. Samen bepaal je de beste aanpak en daarmee bereik je ook het beste resultaat."

En, zijn jullie als team nou ook echt zo wendbaar als ballerina's?
Jonas: "Ja, juist doordat we werk snel delen en tussendoor verbeteren. Daarnaast hebben we ook meer vrijheid gekregen. Doordat we aan het begin van een sprint bepalen welke taken we oppakken, hoef je daar later in de week geen tijd meer aan te verspillen. Dat geeft tijd en ruimte om creatief te zijn, om na te denken. Als er dan ad hoc iemand met een nieuwe taak komt, hoeven we daar ons lopende werk niet voor te onderbreken. We delen die taak dan gewoon in voor de week erna. We bouwen trouwens wel ruimte in om spoedgevallen op te pakken. Zo blijven we op alle manieren wendbaar."

Meer weten over (agile) werken bij VodafoneZiggo?