De start van de Formule 1 race in Austin gisteravond zorgde wederom voor een internet-kijkrecord. Hiermee is het record dat eerder tijdens de race van Canada werd gevestigd verbroken met maar liefst 11%.

Ondanks dat Max Verstappen al in de vorige race wereldkampioen werd, keek een groot deel van Nederland alsnog naar de start. Rond 21:00 uur nam het internetverkeer snel toe en na de finish nam het verkeer af tot het gebruikelijke niveau van een zondagavond.

Record van Canada verbroken
Tijdens de start van de race in Austin was er zoveel internetverkeer dat het eerdere record van de race in Canada met 11% werd verbroken. Nog nooit eerder was de internetpiek zo hoog als gisteravond. De piek werd veroorzaakt doordat naast het normale internetverkeer veel klanten op hetzelfde moment Formule 1 keken. De hoeveelheid internetverkeer was 33% hoger dan op een normale zondagavond.

Laatste races
Het team van Red Bull won in Austin de constructeurstitel en racewinnaar Max Verstappen evenaarde het record van meeste overwinningen in één seizoen. Met nog drie races te gaan is de strijd om de tweede en derde plek nog altijd spannend en kan Max mogelijk het record verbreken van meeste overwinningen in één seizoen