Ziggo Sport verlengt de bestaande samenwerking met Lega Serie A met vijf jaar. Hiermee legt de grootste sportzender van Nederland de exclusieve uitzendrechten voor de Italiaanse competitie tot en met 2029 vast. Naast Serie A legt Ziggo Sport ook de uitzendrechten voor Coppa Italia en Supercoppa Italiana vast voor een periode van 5 jaar.

“De Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana zijn onmisbare onderdelen in het uitgebreide voetbalaanbod van Ziggo Sport”, aldus Marcel Beerthuizen, Director Ziggo Sport. “Naast onder andere de Spaanse LaLiga en de Belgische Pro League is de Serie A nog een belangrijke Europese competitie die ook de komende jaren exclusief bij Ziggo Sport te zien is. Hiermee laten we nogmaals zien dat wij de ‘Home of European Football’ zijn, waar kijkers en volgers ook de komende vijf jaar kunnen genieten van onder andere Juventus, AS Roma, Napoli, AC Milan en Internationale in de sterke Italiaanse competitie.”

Nederlands talent in Serie A
Er spelen op dit moment veel Nederlandse toppers in de Serie A, waaronder Denzel Dumfries, Tijjani Reijnders, Stefan de Vrij, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Joshua Zirkzee. De komende jaren kunnen kijkers Nederlandse spelers dus ook via Ziggo Sport blijven volgen in de Serie A.

Waar te zien
De wedstrijden van de Italiaanse Serie A zijn wekelijks te volgen via kanaal 14, de gratis sportzender voor alle Ziggo-klanten, via Ziggo GO en op Ziggo Sport Totaal. Kijkers zien ook de komende periode de grootste Serie A-ambassadeurs (en oud-AC Milan) spelers Marco van Basten en Ruud Gullit als analist. Specialist en Serie A-kenner Emile Schelvis voorziet de Italiaanse wedstrijden van zijn enthousiaste commentaar.

Uitzendschema
Dit weekend staan de volgende topwedstrijden bij Ziggo Sport op de planning:

Zaterdag 30 maart:
12.30 uur | Napoli – Atalanta
18.00 uur | Lazio – Juventus

Europees topvoetbal
Met de verlenging van de Italiaanse voetbalcompetitie verstevigt de sportzender van Nederland zijn exclusieve aanbod van internationale competities.

Naast de Serie A, Coppa Italia en de Supercoppa Italiana zijn ook de Spaanse LaLiga en Copa del Rey, Belgische Jupiler Pro League en Croky Cup, Franse Ligue 1, Engelse FA Cup, Duitse DFB-Pokal, Portugese Primeira Liga, Turkse Süper Lig en Schotse Premiership te zien bij Ziggo Sport.

Ook het UEFA Nationale Team voetbal (UEFA Nations League plus kwalificatiewedstrijden) en UEFA Champions League zijn te zien bij de zender.

Vanaf de zomer van 2024 worden de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League exclusief uitgezonden door Ziggo Sport.