Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Kinderen project Bondgenoten wonen Ajax-wedstrijd bij

  16 februari 2020

  VodafoneZiggo en Ajax ontvingen, tijdens de wedstrijd Ajax-RKC, 60 ouders en kinderen waarvan een kind in het gezin een langdurige ziekte heeft. Deze kinderen hebben allemaal via het programma Bondgenoten een robot geleend waarmee zij contact kunnen houden met klasgenoten en vrienden, ondanks hun ziekte. De kinderen kregen samen met ouders, broertjes en zusjes een VIP-behandeling.

  Ruim 1 op de 4 kinderen heeft te maken met een chronische aandoening en is hierdoor langdurig ziek. Onderzoek wijst uit dat sociale isolatie zeer schadelijk is voor de ontwikkeling van deze kinderen. Via een speciale leenrobot kunnen zij in contact blijven met hun klasgenoten, familie en vriendjes. De robot haalt op een speelse manier de zieke kinderen uit hun isolement en hoeven ze geen les te missen en kunnen ze zelfs virtueel buitenspelen.

  Op dit moment zijn alle 25 robots uitgeleend aan een ziek kind via het Bondgenoten programma. Vodafone levert de 4G-connectie en de Vodafone Foundation leent sinds 3 jaar de 25 AV1 robots uit aan zieke kinderen via Stichting Kind en Ziekenhuis. Ga naar www.mijn-bondgenoot.nl voor meer informatie.

  Lees ook het artikel Bondgenoten-robot haalt zieke kinderen uit isolement.