Een team van Vodafone-vrijwilligers helpt in de grensgebieden rond Oekraïne bij het opzetten van nood-netwerken. Ook medewerkers van VodafoneZiggo zijn ter plekke om vluchtelingen uit Oekraïne te voorzien van gratis wifi.

Op meerdere locaties schoten de technici afgelopen week te hulp, namens de Vodafone Foundation. Ze legden verbindingen aan in masten en noodgebouwen in de grensstreek, maar ook in een groot treinstation in Boedapest. De focus lag op de 'tussenhaltes' van vluchtelingen: plekken waar zij zich moeten registreren of moeten overstappen op ander vervoer. In deze wachttijd konden ze met hulp van de vrijwilligers hun telefoon opladen, gebruikmaken van gratis wifi en contact leggen met geliefden in het oorlogsgebied.

Instant network
De Vodafone Foundation stelt met het 'Instant Network'-programma apparatuur en mensen beschikbaar die in rampgebieden een tijdelijk mobiel netwerk kunnen opbouwen. Deze groep vrijwilligers bestaat uit internationale Vodafone-medewerkers, waaronder ook Nederlandse medewerkers. De afgelopen jaren kwam Instant Network in actie bij meerdere natuurrampen, zoals in Mozambique en de Filipijnen. Momenteel zijn er teams aanwezig nabij de grens van Hongarije/Oekraïne en de grens van Roemenïe/Oekraïne.

Gratis diensten voor klanten
Eerder maakte VodafoneZiggo al bekend om alle Vodafone-, hollandsnieuwe en Ziggo-klanten tot en met 31 maart gratis (mobiel) bellen en sms'en van Nederland naar Oekraïne en vice versa aan te bieden. Voor klanten in Oekraïne biedt het telecombedrijf ook gratis data aan. Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijke klanten.

1646855745475.jpg