VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.

Vodafone maakt digitaal kunstwerk van vele gezichten uit queer community tijdens Pride Utrecht

Could you be the masterpiece?

31 mei 2023

Tijdens de Utrecht Canal Pride op zaterdag 3 juni onthult Vodafone het digitale ‘Real Models' collage kunstwerk. Het werk, opgebouwd uit verschillende portretten, symboliseert het veelzijdige gezicht van de queer community. Bezoekers van Pride kunnen zelf onderdeel worden van het kunstwerk, dat real-time verandert. Hoofdsponsor Vodafone zet met deze campagne kracht bij aan de boodschap van de Utrecht Canal Pride: What if love is the masterplan? Could you be the masterpiece?

VodafonePride 23

Vrijheid om jezelf te zijn
Als je de vrijheid voelt om jezelf te zijn, kun je pas het maximale uit jezelf halen. Rolmodellen waarmee je je kan identificeren spelen hierin een positieve en inspirerende rol. Zeker voor LHBTQI+-jongeren is de mogelijkheid tot herkenning via beeldvorming cruciaal in hun ontwikkeling. Hoewel er de afgelopen jaren steeds meer aandacht is voor vrijheid en zelfexpressie, lijkt het er ook op dat het voor jongeren juist lastiger wordt om een eigen identiteit te vormen. Zij geven aan zich minder te willen conformeren aan de ‘hokjes’. De verschillende gezichten in het kunstwerk ‘Real Models’ symboliseren de diversiteit van de queer community en het voortdurende proces van vorming in identiteit.

Gezicht van de queer community
Het digitale kunstwerk heeft als doel realistische rolmodellen te tonen. De bezoekers van Utrecht Canal Pride kunnen namelijk zelf onderdeel worden van het bewegende werk. Dit kan door je portret te laten schieten in de speciaal daarvoor ontworpen photobooth op het Stationsplein bij Utrecht Centraal Station tussen 11.00 en 15.00 uur. Het continu veranderende gezicht zal gedurende de dag te zien zijn via verschillende digitale schermen in de Utrechtse binnenstad.

Queers Connected-netwerk
De eerste ‘Real Models’ zijn portretten van medewerkers uit ‘Queers Connected’, het regenboognetwerk van VodafoneZiggo. “Met Queers Connected creëren we een veilige werkomgeving voor LHBTQI+ collega’s. Dat doen we onder andere door ons te verenigen en door events en workshops te organiseren. Daarnaast adviseren we de organisatie over LHBTQI+-kwesties. VodafoneZiggo ondersteunt ons in daad en woord, waardoor we bijvoorbeeld dit digitale kunstwerk kunnen realiseren. Zo ontwikkelen we een everchanging rolmodel die symbool staat voor de fluïditeit”, aldus Steven Kroon, voorzitter van het Queers Connected-netwerk.

Niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door werkt VodafoneZiggo aan een inclusieve samenleving en een positieve werkomgeving voor queer collega’s. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit (DE&I) in de volle breedte is geïntegreerd in de bedrijfsstrategie van VodafoneZiggo. LHBTIQ+-inclusiviteit is hier een onlosmakelijk onderdeel van.

Personal story mitch

Zoektocht naar identiteit
Iemand die mee kan praten over het voortdurende proces van vorming en genderfluïditeit is collega en bestuurslid van Queers Connected, Mitch de Vocht. ““Vroeger zei ik dat ik op vrouwen viel en daar hield ik het bij. Het label lesbisch heeft nooit bij me gepast, want dat zijn vrouwen die op vrouwen vallen. En ik ben geen vrouw. Tegenwoordig identificeer ik me qua seksuele oriëntatie als queer. Dit is een parapluterm en zegt niet expliciet iets over mijn gender of tot wie ik me aangetrokken voel. Dat geeft ruimte.” Qua gender identificeerde ik me een aantal jaren geleden nog als non-binair, omdat ik voor mezelf nog niet helder had wie ik was, behalve 100 procent geen vrouw. Dat gaf me ook ruimte in de zoektocht naar mijn identiteit. Inmiddels ben ik eruit dat ik een trans man ben. Ik denk dat het oké moet zijn om daarin te veranderen en groeien. De waarde die VodafoneZiggo hecht aan de vrijheid om jezelf te kunnen zijn, gaf voor mij dan ook de doorslag om hier aan de slag te gaan. Zowel intern als extern wil VodafoneZiggo positieve verandering bewerkstelligen op het gebied van Diversity, Equity & Inclusion. Dat merkte ik zelf ook toen ik voorstelde om op alle kantoren te zorgen voor genderneutrale toiletten. Dat is vorig jaar dan ook waarheid geworden. En momenteel ben ik betrokken bij het inrichten van transitieverlof in onze organisatie. DE&I-ambities bij VodafoneZiggo zijn dus niet alleen mooie woorden, maar ook oprechte daden,” aldus Mitch.

Volg ons
|
Deel