Vanaf 31 maart kunnen Oekraïense vluchtelingen in Nederland ook via tv op de hoogte blijven van het nieuws in hun geboorteland. Vanaf dat moment is de nieuwszender Ukraina 24 tijdelijk te zien bij Ziggo op kanaal 502 in alle tv-pakketten. Via de Ziggo GO-app is de zender ook te zien op mobiele telefoons en tablets.

De verschillende Oekraïense nieuwszenders werken sinds de start van de oorlog nauw samen onder de naam United News en bieden grotendeels hetzelfde aanbod. Daarom volstaat Ziggo met de doorgifte van een enkele nieuwszender, zolang de situatie in Oekraïne daarom vraagt.

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: “We helpen vluchtelingen uit Oekraïne op verschillende manieren, onder andere met 12.000 gratis simkaarten. We zijn blij dat we voor hen nu ook een tv-zender kunnen doorgeven via ons vaste netwerk. Hoe afschuwelijk en verdrietig het dagelijkse oorlogsnieuws ook is, zo helpen we ze om goed geïnformeerd te zijn en verbonden te blijven met hun land.”

Over Ukraina 24
Kanaal 24 (Oekraïens: 24 Канал) is een 24/7 tv-zender. De programmering van de nieuwszender staat op dit moment hoofdzakelijk in het teken van de oorlog, maar beslaat normaal gesproken politiek, economie, sport en beroemdheden. Kanaal 24 zendt sinds 2006 uit.

Bekijk ook het overzicht van al onze initiatieven voor Oekraine.