Onze gedachten zijn bij iedereen die door de oorlog in Oekraïne wordt getroffen. Daarom hebben wij meerdere acties op touw gezet om de vluchtelingen te steunen. Hier staat een overzicht.

Gratis bellen en sms'en
Vanwege de schrijnende situatie in Oekraïne bieden we van 25 februari 2022 tot en met 30 juni 2023 alle Vodafone-, hollandsnieuwe- en Ziggo-klanten gratis (mobiel) bellen en sms'en van Nederland naar Oekraïne en vice versa aan. Voor klanten in Oekraïne bieden we ook gratis data aan. Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Vanaf 1 juli 2023 wordt er op alle diensten een gereduceerd tarief van 50% toegepast.

Lees verder

Donatie van 12.000 simkaarten
VodafoneZiggo stelt vanaf maart 12.000 prepaid simkaarten beschikbaar aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Daarop staat 6 GB aan data en 20 euro aan beltegoed. Mensen kunnen zelf kiezen of ze het tegoed op de simkaart besteden om in Nederland te bellen, binnen Europa of wereldwijd.

Distributie van de simkaarten loopt via het Leger des Heils, het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland. Medewerkers van VodafoneZiggo die meehelpen met initiatieven voor vluchtelingen zullen ook een deel van de kaarten verspreiden. Het telecombedrijf heeft de eerste simkaarten al beschikbaar gesteld.

Lees verder

Vluchtelingen solliciteren via versneld proces
Oekraïense vluchtelingen krijgen de kans om versneld te solliciteren voor banen bij VodafoneZiggo. Het telecombedrijf heeft een speciaal proces ingericht, zodat mensen snel aan de slag kunnen. De eerste sollicitatiegesprekken zijn al gevoerd.

Via een formulier op de careers-website van VodafoneZiggo kunnen geïnteresseerden hun cv uploaden of hun LinkedIn-profiel doorgeven. Een recruiter zal spoedig contact met ze opnemen, om te kijken welke banen een 'match' zijn. Bij het verdere proces krijgen de deelnemers uitgebreide begeleiding. De oproep geldt voor alle mensen boven de achttien die vanwege de Oekraïne-crisis hun land ontvlucht zijn.

https://careers.vodafoneziggo.com/employmentopportunitiesukraine

Hotel voor Vodafone-collega's uit Oekraïne
Gemeente Gooise Meren heeft de handen ineen geslagen met VodafoneZiggo en Vodafone Group. Speciaal voor circa 120 Oekraïense Vodafone-medewerkers en hun families is er een hotel beschikbaar gesteld. Deze vluchtelingen kunnen hier enkele maanden hun werkzaamheden hervatten, onderwijs volgen en wonen. De gemeente maakt onderwijs en zorg mogelijk, VodafoneZiggo biedt ondersteuning met toegang tot kantoren, vervoersmiddelen, simkaarten enz. Het team van Instant Network (een project van de Vodafone Foundation) bracht de internetverbinding tot stand.

Wifi voor weeshuis
Een voormalig zomerkamp in Polen biedt sinds de oorlog onderdak aan circa 120 weeskinderen uit Oekraïne, tussen nul en zeventien jaar oud. Zij zijn hun thuisland gevlucht vanwege de onveilige situatie in hun thuisland. Hun nieuwe onderkomen ligt in een bosrijke omgeving in het noorden van Polen. Hier kunnen de kinderen veilig verblijven, en hebben ze toegang tot sport en onderwijs. Begin juni reisde het Instant Network-team af naar deze locatie, om daar wifi aan te leggen voor de weeskinderen. Hierbij werken ze samen met de organisatie Movement on the Ground.

Ziggo voegt Oekraïense nieuwszender toe aan tv-pakketten
Vanaf 31 maart kunnen Oekraïense vluchtelingen in Nederland ook via tv op de hoogte blijven van het nieuws in hun geboorteland. Vanaf dat moment is de nieuwszender Ukraina 24 tijdelijk te zien bij Ziggo op kanaal 502 in alle tv-pakketten. Via de Ziggo GO-app is de zender ook te zien op mobiele telefoons en tablets.


Ziggo voegt Nickelodeon Ukraine toe aan tv-pakketten
Vanaf 1 juni voegen we een kinderzender toe: Nickelodeon Ukraine. De zender is in HD te zien op kanaal 313, in alle tv-pakketten. Deze tijdelijke zender zendt non-stop programma's uit voor kinderen van alle leeftijden. De zender wordt uitgezonden in de Oekraïense taal en is reclamevrij. De zender is ook beschikbaar via Ziggo GO en programma’s kunnen tevens teruggekeken worden middels Replay TV. Dit is een tijdelijke tv-zender van Paramount Global in samenwerking met Pluto TV.

Lees verder

Z van Ziggo
We weten dat de letter Z in korte tijd is uitgegroeid tot een teken van Russisch nationalisme, vooral in Rusland. Ziggo heeft haar merknaam en ons oranje logo -inclusief de letter Z - echter al sinds 2008. We willen benadrukken dat de beginletter Z in ons logo natuurlijk op geen enkele wijze steun aan of voor Rusland betekent. De Russische Z verschilt ook nogal van ‘onze’ Z. We verafschuwen deze oorlog en ondersteunen Oekraïense vluchtelingen op verschillende manieren, o.a. met 12.000 gratis sim-kaarten, met de doorgifte van de Oekraïense tv-zender Urkaina 24 in onze tv-pakketten en met gratis wifi op veel plekken waar vluchtelingen worden opgevangen (zowel in Hongarije en Roemenie, als in Nederland).

Nood-netwerken aan Oekraïense grens
Een team van Vodafone-vrijwilligers hielp in maart 2022 in de grensgebieden rond Oekraïne bij het opzetten van nood-netwerken. Zij voorzagen vluchtelingen uit Oekraïne van gratis wifi.

Op meerdere locaties schoten de technici te hulp, namens de Vodafone Foundation. Ze legden verbindingen aan in masten en noodgebouwen in de grensstreek, maar ook in een groot treinstation in Boedapest. De focus lag op de 'tussenhaltes' van vluchtelingen: plekken waar zij zich moeten registreren of moeten overstappen op ander vervoer. In deze wachttijd konden ze met hulp van de vrijwilligers hun telefoon opladen, gebruikmaken van gratis wifi en contact leggen met geliefden in het oorlogsgebied.

Lees meer

----------------------

Laatste aanvulling 7 juni 2023: Gratis bellen en sms'en (Vanaf 1 juli 2023 gereduceerd tarief van 50%)

Zodra er meer activiteiten zijn, zullen we die hier aanvullen.