VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.
VodafoneZiggo

Kansrijke toekomst voor kinderen

Op dit moment besteden nog maar weinig scholen aandacht aan het aanleren van praktische, digitale kennis. Maar om gelijke kansen te creëren, is het essentieel dat alle kinderen hierin goed onderwijs krijgen. Over enkele jaren heeft immers twee op de drie kinderen een baan waarin digitale vaardigheden van fundamenteel belang zijn. VodafoneZiggo maakt zich hard voor goed digitaal onderwijs.

Lesprogramma Online Masters
Met het gratis interactieve lesprogramma Online Masters vergroten kinderen hun digitale vaardigheden. Ze leren over de digitale wereld en hoe ze vaardig, veilig en bewust online kunnen zijn. Online Masters is een gratis lesprogramma voor 11-15-jarigen, waarin digitale experts uitleggen hoe de digitale wereld in elkaar steekt. Het lesprogramma is bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Online Masters betrekt ook ouders bij de lesstof door thuisopdrachten mee te geven.

VodafoneZiggo ontwikkelde Online Masters in samenwerking met ECP/ Veiliginternetten.nl en Mediawijzer.net. Inmiddels hebben 250 VodafoneZiggo-medewerkers introductielessen gegeven in ruim honderd Nederlandse gemeenten. Met het lesprogramma willen we jaarlijks 200.000 leerlingen door het hele land bereiken.
Lees ook: VodafoneZiggo lanceert Online Masters >>

Experience Days
Tijdens de Experience Days laten we jongeren spelenderwijs kennismaken met technologie en bieden we een kijkje achter de schermen bij VodafoneZiggo. Scholieren uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs volgen workshops van medewerkers die hen onder meer leren programmeren en 'kabelstrippen' – met een speciale tang een kabel ontdoen van zijn plastic omhulsel.

De Experience Days richten zich vooral op kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand, die weinig rolmodellen hebben om hen te inspireren. VodafoneZiggo werkt hiervoor samen met JINC, een organisatie die zorgt dat deze kinderen meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten. In 2017 namen 1.671 leerlingen deel aan de Experience Days.
Lees ook: Scholieren maken kennis met de wereld van technologie >>

Digital Life Experience
In het Experience Center in ons centrale kantoor in hartje Utrecht bieden we scholen en andere bezoekers een Digital Life Experience.

Bovenstaande programma’s zijn gefinancierd door de Vodafone Nederland Foundation.

Sociale sponsoring
We sluiten partnerships met diverse organisaties waarbij de focus ligt op bescherming van kinderen en sociale participatie.
Cruyff Foundation
Fonds gehandicaptensport
Raad van Kinderen
Linda Foundation

Expertisebureau online kindermisbruik

Lees meer over de Vodafone Foundation

Volg ons
|
Deel