VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.
Verhalen

Samen vooruit: overheid en onderwijs

Gemeenten en provincies in het Experience Centre

Eén ding hebben gemeenten en onderwijsinstellingen gemeen. Ze hebben geen concurrenten, maar kunnen juist samen optrekken met andere gemeenten en scholen. Het Experience Centre van VodafoneZiggo is daarvoor de ideale plek. Om ervaringen en behoeftes te delen, om maatschappelijke vraagstukken te bespreken, om geïnspireerd te raken door de nieuwste technologie, en om spijkers met koppen te slaan.

"This is where the magic happens." Accountmanager Christiaan Snoeij loopt met plezier door het Experience Centre. Niet voor niets, want het is een belangrijke plek voor hem en de onderwijsinstellingen die hij bedient. "Voor de meeste bedrijven is digitaal werken al lang normaal", vertelt hij. "Maar veel scholen hebben nog een flinke innovatieslag te maken. Zoals een overstap van analoge telefoons – gewoon zo'n groot toestel op je bureau – naar een digitaal systeem in de cloud. Hoe verzamel je voldoende kennis en vertrouwen om zo'n keuze te maken? Precies daarvoor is deze plek bedoeld."

Foto Linkedin Chris.png

Maak je klaar voor een experience
Een sessie in het Experience Centre, dat is heel wat anders dan een accountmanager over de vloer krijgen met een stapel brochures onder de arm. "We verwelkomen je hier samen met collega's van andere onderwijsinstellingen. Je begint met een tour door de verschillende experiences: plekken waar je in korte tijd ervaart welke technologieën we inzetten, welke effecten dit heeft op de maatschappij, en wat de toekomst voor ons in petto heeft. Geloof me, daarna kijk je al heel anders aan tegen de uitdagingen van jouw instelling."

Inspireren, informeren, oplossen
"Dan duiken we de Future Mapping Room in: een ruimte die letterlijk gemaakt is om je toekomst in kaart te brengen. Dat begint bij een brainstorm waarin we de ervaringen, problemen en wensen van alle aanwezigen tegen het licht houden. Vaak vinden we daarin veel gelijkenissen. En ook als we het over oplossingen gaan hebben, zie je dat je buren vaak op dezelfde lijn zitten als jij. Soms nodigen we ook een klant uit die al een innovatieslag gemaakt heeft, en de ervaringen kan delen. Echt een verrijking voor het gesprek. Onze 'Solution Specialists' maken de sessie stap voor stap concreter. En ook laten we soms partners aanschuiven, die voorzien in een deel van de oplossing. Zoals een aanbieder van softwarelicenties. Op die manier werken we van inspireren en informeren naar direct toepasbare oplossingen."

Deelnemers ziet Christiaan altijd geïnspireerd het pand verlaten. "Je hebt veel meer kennis van de innovatiemogelijkheden. En belangrijker: het vertrouwen dat je er enorm op vooruit gaat, als je de stap eenmaal hebt gezet. Daarbij scheelt het enorm veel om te beseffen dat je er niet alleen voor staat, maar dat de scholen om je heen hetzelfde avontuur aangaan."

Een experience voor gemeenten
Al het bovenstaande is ook van toepassing op gemeenten, vertelt Marlous Lenards. Als accountmanager focust zij zich op lokale overheid. "Veel gemeenten hebben nog volop ruimte om te innoveren. En ook zij zijn onderling geen concurrenten van elkaar. Daarom is een gelijksoortige sessie in het Experience Centre, waar je met meerdere gemeenten samen aan deelneemt, ideaal."

Marlous Lenards

Wat zit er in je pakket?
Nog een belangrijke reden om met meerdere gemeenten tegelijk te werken, zijn de overkoepelende overheidscontracten, vertelt Marlous. "Een groot deel van de gemeenten maakt er gebruik van. Een van de dingen die we hier kunnen doen, is dat centrale contract waar zij onderdeel van uitmaken, uitdiepen. Wat zit er allemaal in, en welke mogelijkheden levert je dit op? Wat valt juist buiten het contract, en hoe kunnen we daarin voorzien?"

Thuis in tech
Technologie staat centraal in het Experience Centre. En er zijn allerlei zaken te zien die voor gemeenten van grote toegevoegde waarde zijn. "Neem de IoT-experience, rechts van de ingang. Door 3D-geprinte objecten te verplaatsen zie je er tal van mogelijkheden die het internet of things te bieden heeft. Denk aan Smart Building-innovaties, zoals digitaal aangestuurde verlichting en verwarming in je gebouwen. Maar ook Smart City-oplossingen zoals een systeem dat het verkeer in je hele gemeente optimaal laat verlopen. VodafoneZiggo is wereldwijd koploper in IoT. Doe mee aan een sessie in het Experience Centre, en we maken je met plezier thuis in alle mogelijkheden."

Lees meer

Volg ons
|
Deel