Begin je aan een nieuwe baan bij VodafoneZiggo? Dan staat je een bijzondere experience te wachten. Niet je baan zelf – die ongetwijfeld óók een belevenis wordt – maar een uitgebreid onthaal op het Experience Centre, in het hart van het hoofdkantoor in Utrecht. Hier word je ondergedompeld in de wereld van VodafoneZiggo. Je maakt kennis met de mensen: van je directe collega's tot aan de HR-directeur. Alles voor een onvergetelijke 'onboarding'.

Vol enthousiasme vertelt Angela Palermo over wat nieuwe collega's in het Experience Centre beleven. Naast Learning and Development Consultant is zij host van het HR onboardingprogramma voor het kantoorpersoneel. "Elke maand staan er weer tientallen mensen aan de start van hun carrière bij VodafoneZiggo. Vanuit de meest uiteenlopende afdelingen: marketing, financiën, HR, et cetera. We laten meteen zien wat voor een gaaf bedrijf zij uitgekozen hebben. Een dag is daarvoor niet toereikend. Je begint daarom met een onlineprogramma op maandag, gevolgd door trainingsdagen in je eigen team, en op donderdag de grand finale: een live-event in Utrecht."

Angela

Informeel info shoppen|
"Thomas Mulder, onze HR-directeur, trapt het programma af. In een college-tour-achtige setting verwelkomt hij elke maand de nieuwe mensen. Hij vertelt over hoe we hier met elkaar werken. Hoe je via unlimited learning eindeloos veel kunt leren, en waarom we zoveel investeren in je ontwikkeling. Het Experience Centre transformeert ondertussen in een soort marktplaats, waar je op een leuke en informele manier je informatie bij elkaar kunt shoppen. Onze brand specialist vertelt over de achtergrond van de merken Vodafone en Ziggo. Onze Culture Crew presenteert onze purpose en waarden. In een volgende ruimte hoor je meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen. En een specialist van Compliance leert je het belang van integere omgang met data, klanten en leveranciers."

Technologie van betekenis
"Naast de diverse ruimtes voor inspirerende sessies, is er in Experience Centre natuurlijk ook nog veel te beléven. Het is de plek waar doel en visie van VodafoneZiggo tot leven komen. En waar je ervaart hoe essentieel onze producten en diensten zijn voor onze samenleving. Hiervoor beginnen we met een filmpje waarin allerlei collega's vertellen wat telefonie en internet voor hen betekenen. En dat willen we natuurlijk ook graag weten van de aanwezigen. Vaak leidt dit tot mooie en persoonlijke inzichten. Iemand die vertelt dat hij zijn familie in het buitenland elke dag even kan zien via videobellen, bijvoorbeeld. Een bedrijf dat kon blijven draaien tijdens de coronacrisis, of een bloeiende relatie die online ontstond. Al snel wordt dan duidelijk: onze technologie brengt mensen samen."

Altijd overweldigend
"Dan betreden we een grote ronde afgesloten ruimte waar een show draait. Je ervaart er de impact van ons huidige en toekomstige technologische landschap. Je ziet de stad met haar duizenden bewoners, haar infrastructuur en bedrijfsleven. Álles daarin raakt steeds meer verbonden. Mensen komen er altijd overweldigd uit. Stil, zelfs. Het is veel groter dan alleen een mobieltje of tv kijken, zie je ze denken.

Een hologram laat zien hoe onze technologieën door de gehele samenleving verweven zijn om ons leven een stuk makkelijker te maken. Samenwerken doen we steeds vaker online en we voeren volop virtuele vergaderingen. Ook werken we tegelijkertijd in hetzelfde document in de cloud. Met onze mobiele telefoons kunnen we niet alleen meer bellen, maar ook mailen, gamen, betalen, videobellen en zelfs series downloaden en bekijken.

Bij een volgend onderdeel plaatsen bezoekers een 3D-geprint object op een wand. Vervolgens zie je de mogelijkheden die ontstaan wanneer fysieke objecten en de virtuele wereld samenkomen, dat noemen we Internet of Things (IoT). Zoals een e-health-armband, direct verbonden met een specialist in het ziekenhuis. Als je je beseft dat iemand langer thuis kan blijven wonen dankzij de mogelijkheden die wij bieden, ga je inzien wat het belang van ons bedrijf is. We zijn een eerste levensbehoefte geworden. En als werknemer – op welke positie dan ook – ben je daar een wezenlijk onderdeel van."

Met een boost de deur uit
"Alle technologie die je hier te zien krijgt, de impact die we als VodafoneZiggo hebben op de samenleving, en de open en verbonden werkvloer waar je je volop kunt ontwikkelen – het maakt altijd weer indruk. En de speelse manier waarop mensen met al die onderwerpen kennismaken, zorgt dat ze vol energie zitten. Mensen gaan dan ook altijd met een boost de deur uit."

Werken bij VodafoneZiggo? Bekijk onze career-site.