VodafoneZiggo is een van de ondertekenaars van het convenant ‘Preventie Cybercriminaliteit’. Deze ondertekening door Barbara Jongerden, Executive Director Legal & regulatory, vond plaats bij de aftrap van de campagne ‘Eerst checken, dan klikken’ door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op de Landelijke Veiligheidsdag in Almere.

De publiekscampagne roept mensen op zich beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van internetcriminaliteit. Want internetcriminelen worden slimmer en hun phishingberichten beter en echter. Daardoor is het steeds lastiger te herkennen als zij een nepbericht gebruiken om persoonlijke gegevens van mensen te misbruiken of om geld afhandig te maken. Ook onze klanten ontvangen dergelijke nepmails, waarvoor we doorlopend waarschuwen en voorbeelden publiceren via www.ziggo.nl/phishing

‘Gevolgen van internetcriminaliteit kunnen halve samenleving platleggen’, waarschuwde staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat op de veiligheidsdag. Overheid en bedrijfsleven moeten daarom samen optrekken om het digitale huis te beveiligen. Hierbij tekende minister Grapperhaus aan: ‘Privacy is een groot goed. Tegelijk kan het niet zo zijn dat privacy het schild is waar criminele boeven zich achter verschuilen.’ Na de minister en staatssecretaris tekenden een twintigtal bedrijven – waaronder dus VodafoneZiggo – het convenant in de gezamenlijke strijd tegen internetcriminaliteit.

Op www.veiliginternetten.nl staat meer informatie over de campagne.