Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone introduceert eSIM

  22 juni 2020

  De eSIM is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten van Vodafone: de elektronische sim die de plastic simkaart kan vervangen. Met de toevoeging van deze elektronische versie van de simkaart ondersteunen we de laatste ontwikkeling van smartphones. 
  "Vodafone heeft de eSIM ontwikkelingen nauwlettend gevolgd," vertelt Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt. "Ons uitgangspunt is altijd de behoefte van onze klanten en de consument. Steeds meer telefoons ondersteunen de eSIM functionaliteit en steeds meer mensen maken gebruik van eSIM. Op basis daarvan hebben we besloten om de eSIM te introduceren.  We zijn er trots op dat we onze klanten nu ook deze mogelijkheid bieden."

  Doordat mobiele toestellen steeds dunner worden en tegelijk meer kunnen, is steeds meer ruimte nodig voor grotere batterijen. De eSIM zit in feite ingebouwd in de mobiele telefoon en bevat alle gegevens die het toestel nodig heeft om verbinding te maken met het netwerk. Toestelfabrikanten kiezen daarom steeds vaker voor eSIM in plaats van de traditionele SIM (Subscriber Identity Module). De Groot: “De eSIM heeft de toekomst. Zo bespaart het onder andere ruimte in een smartphone, dragen we ermee bij aan een schoner milieu doordat er geen plastic meer voor de simkaart nodig is, is het veiliger omdat de sim van buiten niet toegankelijk is en kan de eSIM ook eenvoudig worden overgezet naar een nieuwe smartphone.”

  Ook voor de zakelijke markt kent de eSIM vele voordelen. Directeur Zakelijke Markt John van Vianen: “Door de mogelijkheid van dual-sim kan je zowel op jouw zakelijke als privénummer worden gebeld, allemaal via hetzelfde toestel. En bij buitenlandse reizen kunnen gebruikers een lokaal (data-) abonnement toevoegen op de eSIM en mogelijk op roamingkosten besparen.”

  Reguliere simkaart blijft beschikbaar
  Alle consumenten, SoHo en grootzakelijke Vodafone postpaid mobiele abonnementen ondersteunen de eSIM. Prepaid en hollandsnieuwe -abonnementen ondersteunen nog geen eSIM. IoT abonnementen gebruiken een eigen standaard met geïntegreerde simkaart. De reguliere simkaart blijft daarom voorlopig gewoon beschikbaar voor smartphones met een fysiek simkaart-slot.

  Ga voor meer informatie naar: www.vodafone.nl/esim of www.vodafone.nl/zakelijk/esim

  Voor het aanvragen van een simwissel, ga naar: sim.vodafone.nl/simwissel