Wifi Assistant brengt wifi-situatie in kaart

Ziggo lanceert een wifi-app om ondernemers en particulieren meer inzicht te geven in hun wifi-situatie. Met de Wifi Assistant kan iedereen door middel van augmented reality (AR) zien hoe zijn wifi presteert op verschillende plekken in huis of op een klein kantoor. Een algoritme plot de wifi-metingen in een 3D map en laat zien welke plekken de beste verbinding hebben en waar het beter kan. Na de test krijgt de gebruiker tips om zijn wifi-situatie te verbeteren. De app is vanaf vandaag te downloaden in de App store (iOS) of de Play store (Android).

Meer dan een speedtest
Waar wifi soms nog een ongrijpbaar begrip is, maakt de AR-technologie in de app het mogelijk om een wifi-situatie te visualiseren middels een 3D-map. Het biedt dan ook meer inzicht dan andere speedtests. De app koppelt de verschillende meetpunten aan elkaar waardoor er een totaalbeeld ontstaat. De app vraagt de gebruiker om met de camera van de smartphone of tablet meetpunten in te voeren die de wifi-kwaliteit ter plekke weergeven. Een virtuele wifi-expert, genaamd Chris, helpt de gebruiker stapsgewijs door het proces heen en geeft na afloop gerichte tips om de wifi te verbeteren. Denk hierbij aan het aangeven van mogelijke stoorbronnen, wifi-drukte en tips om het modem of wifi-punt te verplaatsen voor een beter signaal.

Betere klantenservice
Ziggo is op zoek gegaan naar een innovatieve en makkelijke manier om klanten 'voorbij het modem' te helpen. Tot voorheen kon de klantenservice alleen het modem uitlezen waar het wifi-signaal doorgaans nog goed is. Met de Wifi Assistant app is het mogelijk om een volledig beeld te krijgen van de wifi-situatie. Verder kunnen klanten, via de app, de 3D-map delen met de klantenservice voor verdere ondersteuning.

"Internet is de drijver van onze economie. Voor ondernemers geldt zelfs dat hun productiviteit afhangt van de kwaliteit van hun internetverbinding. Goed werkende, snelle en stabiele wifi is daarom heel belangrijk. De Wifi Assistant is hierbij een laagdrempelig hulpmiddel. Als digitaal bedrijf blijven wij innoveren op het gebied van klantbeleving, dus omarmen we moderne technieken zoals AR. Overigens is deze app beschikbaar voor iedereen, of je nou Ziggo-klant bent of niet", aldus John van Vianen, directeur Zakelijke Markt VodafoneZiggo.

De app is ontwikkeld door Ziggo, in samenwerking met &samhoud en is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App store (iOS) of de Play store (Android). Ga voor meer informatie naar Ziggo.nl/wifiapp.