Vanaf 1 juli verhoogt Ziggo opnieuw de internetsnelheden voor veel particuliere en zakelijke klanten. Dat kondigde het telecombedrijf vandaag aan. Nederland maakt door hybride werken en onderwijs en de toegenomen populariteit van streamingdiensten steeds meer en intensiever gebruik van internet. Een stabiele en snelle verbinding is hiervoor onmisbaar. Ziggo verhoogt de snelheden automatisch; klanten hoeven hiervoor niets te doen.

Voor consumenten gaan de download- en uploadsnelheden omhoog in het Basic-, Start-, Start XXL- en Complete-pakket. Klanten met het Max-pakket behouden hun huidige snelheden van 600 Mbit/s download- en 40 Mbit/s uploadsnelheid. Het Giga-pakket blijft eveneens onveranderd met 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid.

De huidige en nieuwe internetsnelheden in kaart (download/upload in Mbit/s)

tabel1.PNG


Zakelijke klanten
Bij zakelijke klanten van Ziggo verandert de downloadsnelheid in het Start pakket van 100 naar 200 Mbit/s. Bij het Giga-pakket gaat de uploadsnelheid van 50 Mbit/s naar 70 Mbit/s. De snelheden in de overige zakelijke pakketten blijven gelijk.

De huidige en nieuwe zakelijke internetsnelheden in kaart (download/upload in Mbit/s)

tabel2.PNG


Veranderende behoeften
Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo: "Consumenten en bedrijven hebben behoefte aan steeds meer internetcapaciteit. Ons netwerk wordt namelijk steeds intensiever gebruikt, voor hybride werken, onderwijs, gaming en een snel groeiend aantal streamingdiensten. Daarom investeren we continue in de betrouwbaarheid van ons netwerk en zorgen we dat de internetsnelheid van de verschillende abonnementen blijft aansluiten op de behoefte van onze klanten."

Modem resetten
Gedurende de hele maand juli worden de nieuwe internetsnelheden beschikbaar gemaakt. Klanten ontvangen een bevestiging van Ziggo wanneer de nieuwe snelheid beschikbaar is. Om gebruik te maken van de nieuwe snelheid dient het modem gereset te worden. Dat kan eenvoudig door de stekker van het modem gedurende 1 minuut uit het stopcontact te halen. Als het modem weer is opgestart, is de nieuwe download- en upload-snelheid gelijk beschikbaar. Modems die klanten niet zelf resetten, zal Ziggo gedurende de maand juli 's nachts op afstand resetten.

Investeren in GigaNet
Deze nieuwe snelheidsverhoging van Ziggo past in de trend naar gigabit snelheden in Nederland. De focus ligt daarbij op nieuwe technologieën, hogere snelheden en een betere dekking. Inmiddels kan ruim 73% van de klanten van Ziggo kiezen voor 1Gbit/s internetsnelheden, op basis van de DOCSIS 3.1-standaard. Nog voor het einde van 2022 is dat 100%, gaf het telecombedrijf eerder aan. Ook is er afgelopen jaar geïnvesteerd in de beste wifi-dekking voor de klant. Inmiddels hebben meer dan 1,3 miljoen klanten SmartWifi-pods.

Meer over Giganet