Ik kijk al jaren digitale tv. Ik houd van de voordelen: scherper beeld en meer zenders, zonder dat het meer kost. In maart 2018 zijn we gestart met een grootse operatie om de laatste kleine groep analoge kijkers te helpen om over te schakelen op het digitale tv-signaal. Analoge radioluisteraars maken dezelfde beweging.

Per regio informeren we de klanten ruim van te voren met een brief en e-mail en helpen we iedereen met de overstap voordat het analoge signaal wordt afgesloten in hun regio. Na het omschakelen naar digitale televisie, schakelt VodafoneZiggo nu ook analoge radio via de kabel om naar volledig digitaal. In de loop van het eerste kwartaal van 2022 is heel Nederland omgeschakeld naar digitale radio. Zelfs vóór de switch luisterde al zo'n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel.

Nu het analoge signaal is afgesloten komt er veel bandbreedte vrij. Het voordeel hiervan is een sneller, stabieler en slimmer internetverbinding. Daarvan profiteren niet alleen digitale tv-kijkers, maar álle VodafoneZiggo-internetgebruikers.

Sneller internet
Eén nieuwe techniek waar alle VodafoneZiggo-gebruikers veel aan hebben, is DOCSIS 3.1, zeg maar de 5G van de kabel. Die vergroot de netwerkcapaciteit van de bestaande tv- en radio-kabel. Steeds meer klanten kunnen hiervan profiteren. Met DOCSIS 3.1 kunnen zij veel sneller down- en uploaden. Samen creëren we dus de ruimte om dit mogelijk te maken – op weg naar een snellere en betere toekomst.

Robert Webbe
Robert Webbe is E-learning specialist bij VodafoneZiggo. Al sinds 1985 volgt hij technologische trends. Hij wil het naadje van de kous weten en nieuwe producten en diensten het liefst zelf ervaren. Die ervaringen deelt hij graag met anderen, zoals hier.

Lees meer over ons netwerk