In de praktijk leer je het meest. Dus heeft VodafoneZiggo een woonhuis laten nabouwen waarin monteurs naar hartenlust kunnen oefenen voordat ze bij klanten op bezoek gaan. Ontdek wat er allemaal valt te leren op de TEC Campus.

TEC staat voor Technical Experience Center. Van buiten af gezien lijkt het een normaal woonhuis, maar schijn bedriegt. In dit pand zijn alle mogelijke technische (klant)situaties nagebootst waar een VodafoneZiggo-monteur mee in aanraking komt in de dagelijkse praktijk. De campus slaat een brug tussen innovatie en realiteit.

Het gehele netwerk is in het klein aangelegd in de TEC Campus. Delen van de vloer en de tuin zijn voorzien van glazen doorkijkjes, zodat je kunt zien waar de kabels lopen. Er is zelfs een spannende escape room toegevoegd, geheel in het thema techniek, tevens in te zetten voor opleidingsdoeleinden.

Van wifi tot Internet of Things
De TEC Campus is een aanrader voor iedereen die voorop wil lopen qua kennis, vaardigheden en de nieuwste snufjes. Monteurs krijgen de kans om te leren en te experimenteren met allerlei verschillende technieken: kabel, wifi, glasvezel, mobiel en Internet of Things. De campus biedt ook het kabelnetwerk Docsis 3.1, dat garant staat voor Gigabitsnelheden.

Het is de ideale proeftuin voor het technische personeel. De afdeling Installation en maintenance bestaat uit ruim 1.300 mensen, zowel interne als externe collega's. Zij zijn verantwoordelijk voor installatie, service en onderhoud aan ons technische netwerk. Sommige collega's hebben vooral met stekkers en kabels te maken, maar de meeste van hen hebben ook klantcontact. De TEC biedt alles om hen hierop voor te bereiden. Zo komen ze extra goed beslagen ten ijs als ze alle scenario's zo levensecht hebben doorlopen.

VodafoneZiggo TEC Campus


Vuurproef
Het uitgangspunt van de campus is om de klantsituatie zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Na gedegen onderzoek en met input van collega's is het duidelijk dat monteurs het beste leren door levensechte opleidingssituaties. Hoe waarheidsgetrouwer de simulatie, hoe groter het leereffect. Het is een goede vuurproef gebleken voor bestaande collega's, maar ook een stuwende kracht voor het aantrekken van nieuw personeel.

Uniek concept
De campus biedt meer dan alleen een opleidingsruimte. Hij is geschikt voor een veel grotere doelgroep dan alleen de technische staf. Wat begon met een idee voor een trainingsruimte met een binnen- en buitensituatie, is uitgegroeid tot een uniek concept, gesteund en gesponsord door vele afdelingen binnen VodafoneZiggo. Zo is er ook een studio gebouwd voor opnames van instructievideo's en beeldmateriaal voor trainingen.

Talentontwikkeling
Collega's uit alle hoeken van het bedrijf krijgen hier een rondleiding die een goed beeld geeft van het technische werk. Teams kunnen er werken aan hun onderlinge band door zich op te sluiten in de speciaal ingerichte escape room. Via allerlei technische opdrachten moeten zij daaruit ontsnappen, waarbij creatief samenwerken een must is. Politici en bedrijven worden regelmatig uitgenodigd om kennis te maken met de technieken van de toekomst. Er is ook plek voor seminars en workshops, bijvoorbeeld voor scholieren die ambities hebben in de techniek. Kortom, een veelzijdige plek vol inspiratie.