Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Staatssecretaris Knops virtueel op werkbezoek bij VodafoneZiggo

  20 januari 2021

  Demissionair staatssecretaris Raymond Knops bracht vanmorgen een virtueel werkbezoek aan VodafoneZiggo. Samen met CEO Jeroen Hoencamp sprak Knops met collega's, vrijwilligers en partners over een inclusieve, digitale toekomst van Nederland. 

  Verschillende initiatieven die het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en VodafoneZiggo in publiek-privaat samenwerkingsverband ontplooien, kwamen aan bod. Tijdens het werkbezoek lag de focus op twee van VodafoneZiggo's CSR-pijlers: 'gelijke kansen in een digitale samenleving' en 'een diverse en inclusieve cultuur'.

  Met de kinderminister van Digitale Zaken Luca Ripolli en Jeppe den Uijl van Sterk Techniekonderwijs zoomden Knops en Hoencamp in op het gratis interactieve lesprogramma Online Masters. In dit onlineprogramma leggen digitale experts, zoals Koen Schobbers (auteur van het boek 'Mijn gamende kind'), uit hoe de digitale wereld in elkaar steekt. Jeppe noemde: "er is meer behoefte aan technisch geschoold persooneel op de arbeidsmarkt en met behulp van de modules van Online Masters kunnen kinderen zelf aan de slag met onderwerpen als programmeren en robotica, ook de bewustwording van veilig internetten is hierbij belangrijk".

  Vervolgens sprak Knops met twee collega's over het belang om ouderen mee te krijgen in de digitale samenleving. Annemieke is als vrijwilliger via het Welkom Online programma gekoppeld aan een 91 jarige dame en helpt haar met digitale uitdagingen, "ze kan nu Rummikub online spelen".

  Op speciaal verzoek van Knops had hij een ontmoeting met collega Falco van Dinteren. In een demonstratie liet Falco (zelf slechtziend) met zijn schermleessoftware zien hoe slechtziend-proof de corporate website Vodafoneziggo.nl is. “Binnen VodafoneZiggo bouwen we continu aan een diverse en inclusieve cultuur. Het aanbieden van passend werk voor mensen met een arbeidsbeperking is daar een belangrijk onderdeel van,” noemde Pim Brouwers, manager diversiteit.

  Tot slot spraken Knops en Hoencamp met Jan Willem Wesselink, programma manager binnen de Future City Foundation en hoofdredacteur van het boek 'Zo bestuur je een slimme stad'. De Future City Foundation is een denktank op het gebied van de slimme steden van de toekomst. In dit samenwerkingsverband worden de kansen van digitalisering en technologisering benut voor de samenleving. VodafoneZiggo en BZK zijn betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe boek over dit onderwerp 'Zo bestuur je een slimme stad', dat op 5 februari verschijnt.