Op alle zeven VodafoneZiggo-kantoren door het land zijn nu naast vrouwen- en mannen-wc's ook genderneutrale wc's aanwezig. Het central office in Utrecht telde al eerder elf genderneutrale toiletten. Iedereen, ongeacht je gender, kan hiervan gebruik maken.

“Iedereen verdient het om zich veilig te voelen op het toilet”, zegt Babet Agten van het Diversity, Equity & Inclusion team. “Daarom hebben wij sinds 2019 al genderneutrale wc's op ons kantoor in Utrecht. Dit is door onze collega's positief ontvangen. Het was dan ook een logische stap om dit uit te breiden naar al onze kantoren.”

Mitch de Vocht is non-binair en vertelt hoe VodafoneZiggo's aandacht voor inclusiviteit mede diens keuze voor dit bedrijf bepaalde. “Ik vond het fijn dat gender geen rol speelde bij mijn sollicitatie of in mijn contract. En de aanwezigheid van genderneutrale wc's op kantoor creëerde een extra laag veiligheid. Dat gaf mij het vertrouwen dat ik hier ook echt mezelf kan zijn. Mijn verzoek voor een extra genderneutraal toilet op de verdieping waar ik werk, werd direct gehonoreerd.”

Inclusieve cao

Ook kent VodafoneZiggo's cao inclusieve verlofregelingen. VodafoneZiggo wil dat al haar medewerkers zich thuis voelen binnen de organisatie en wil dat ook binnen de cao goed regelen. De verschillende soorten partnerschap en gezinssamenstellingen in de huidige maatschappij hebben dezelfde mogelijkheden tot verlof. Bovendien worden de wettelijke uitkeringen van het geboorteverlof (partnerverlof) en ouderschapsverlof (9 weken) op basis van de cao aangevuld. Transitieverlof aanvragen is mogelijk onder de 'bijzonder verlof' regeling.

Flexibele inzet feestdagen
Daarnaast mogen werknemers zelf bepalen wanneer ze bepaalde feestdagen inzetten. In Nederland kennen we veel verschillende feestdagen die van betekenis zijn voor verschillende culturen. Bij VodafoneZiggo worden Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag vanaf 2023 flexibel: je mag deze dag(en) omruilen voor een andere (feest)dag die beter past.

Lees hoe VodafoneZiggo zich inzet om duurzaamheid, gelijkheid en inclusie te waarborgen in de organisatie.